В Запоріжжі ліквідували пожежу в гуртожитку

12:03, 11 січ. 2019
 
В Запоріжжі ліквідували пожежу в гуртожитку

Головне управління ДСНС в Запорізькій області повідомляє:

11 січня о 00:40 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу по вул. Незалежної України Вознесенівського району м. Запоріжжя.

Враховуючи, що це гуртожиток, отже об’єкт з масовим перебуванням людей, за підвищеним номером виклику виїхало 7 одиниць техніки та 21 чоловік особового складу.

Прибувши на місце події, рятувальники з’ясували, що у кімнаті гуртожитку горять домашні речі та меблі на загальній площі 12 м кв. Ліквідація пожежі відбувалася у двох напрямках: перший – порятунок людей, які опинилися у задимленій пастці та, одночасно з цим, гасили пожежу. Так, вогнеборці вивели на свіже повітря 50 чоловік. Також, у ході розвідки, рятувальники виявили ще двох студентів, які спали у задимлених кімнатах, їх також було евакуйовано.

Через сильне задимлення, бійці ДСНС працювали в апаратах на стисненому повітрі. О 01:00 рятувальники локалізували пожежу, а о 01:15 повністю ліквідували горіння.

Як виявилось, жительниця кімнати залишила обігрівач та пішла у гості. Ймовірна причина пожежі - коротке замикання електрообігрівача. За фактом події відповідні органи ведуть розслідування.

Фото та інформація прес-служби ДСНС в Запорізькій області.