В Запоріжжі співали колядки на головній обласній площі

19:37, 12 січ. 2019
 
В Запоріжжі співали колядки на головній обласній площі

«Нова радість стала» - відому українську колядку одночасно заспівали в усіх містах України. До акції приєдналися і у Запоріжжі. Містяни виконали пісню о 14:30 на площі Фестивальній.

До міжнародної акції у Запоріжжі приєдналося близько 30-ти людей. Серед них і Наталя Попільнюк з донькою Марією. Про спільний спів дізналися з інтернету.  Кажуть «Нова радість стала» - улюблена колядка в родині.

«Ми вперше сюди прийшли, але ми дуже любимо співати колядки, це наша традиція. Нас підкорило, що це саме флешмоб, що вся Україна співає, і хоча у нашому регіоні це не дуже поширено, тому захотілося теж заспівати ці колядки, приєднатися до акції і поділитися своїм гарним настроєм»

НАТАЛЯ ПОПІЛЬНЮК З ДОНЬКОЮ МАРІЄЮ

М. ЗАПОРІЖЖЯ

До акції долучилися і священнослужителі:

«Святкування Різдва Христового за християнською традицією йде більше ніж один день. Відання свята Різдва Христового буде тільки завтра, тому сьогодні ще є можливість зібратися, і майже останній раз в цьому році заколядувати саме в цей період, коли це ще актуально і можливо. Заколядувати разом з усім світом, аби показати, що християни України не якість дикуни, в нас є традиція багатовікова, ця традиція християнська красива, вона унікальна, саме тому маємо і можливість і бажання, тому чому б це не зробити».

АРТЕМ САРАНЧА,

СВЯЩЕНИК

Ініціювали акцію зі співу колядок три роки тому у Харкові, міський осередок скаутської організації «Пласт». Згодом її підхопили у Львові та Краматорську, цього року і в іншим містах країни, зокрема у Запоріжжі та закордоном. Однією колядкою під час акції у Запоріжжі не обмежилися. Виконали ще кілька відомих українських обрядових пісень.