Переселенці зможуть проголосувати на виборах Президента України 31 березня

16:18, 8 лют. 2019
 
Переселенці зможуть проголосувати на виборах Президента України 31 березня

     Переселенці зможуть проголосувати на виборах Президента України 31 березня. Для цього внутрішньо переміщені особи та мешканці окупованих територій повинні написати заяву про тимчасову зміну місця голосування - не пізніше, ніж за 5 днів до виборів. Нині цією можливістю скористалися 429 переселенців, які мешкають у Запорізькій області.

    За посвідченням, котре надає можливість взяти участь у виборах переселенка Анастасія Перепелиця прийшла до Комунарської райадміністрації Запоріжжя - за нинішнім місцем реєстрації. Каже: для процедури потрібен тільки паспорт громадянина України та бажання. Отримати посвідчення у відділі реєстру виборців переселенці зможуть не пізніше 25 березня.

    «Якщо ви проживаєте на територіях області, або в районах, які не відносяться до Запоріжжя, є державні районні адміністрації, де можете звернутися і переписати можливість свого голосування, і дільниці до якої вам зручно. Прийти, по-перше, з паспортом, якщо ви ВПО, то вам вистачить паспорту, якщо ви проживаєте не за місцем реєстрації, то потрібно ще вказати причину, чому ви не голосуєте в себе вдома» - розповів політичний експерт Ярослав Храпський.