В Запоріжжі вандали розмалювали церкву

11:29, 11 лют. 2019
 
В Запоріжжі вандали розмалювали церкву

Прес-служба Головного управління національної поліції України в Запорізькій області повідомляє про факт вандалізму на одній із церков міста:

11 лютого о 08:23 до чергової частини Вознесенівського відділення поліції Дніпровського відділу Головного управління Національної поліції в Запорізькій надійшло повідомлення від настоятеля одного з храмів району. Чоловік розповів, що вночі, невідомий на фасаді будівлі церковної споруди наніс написи у вигляді нацистської символіки.

На місце події виїжджали керівництво ГУНП в Запорізькій області, слідчо-оперативна група Вознесенівського відділення поліції, працівники кінологічної служби, експерти-криміналісти.

Поліцейськими на фасаді будівлі виявлено стерті залишки написів.

Поліцейські опитали охоронця храму та з’ясували, що написи на будівлі він побачив вранці. Після чого взяв ганчірку та стер малюнки. Нікого підозрілого він не бачив та нічого не чув.

На даний час вживаються заходи щодо встановлення обставин та осіб, причетних до події. Триває перевірка.

Ці прояви є провокаційними намаганнями штучно створити напружену ситуацію навколо релігійного питання та показати, що міжрелігійний конфлікт насправді існує на території Запорізької області. Проте це не відповідає дійсності. Поліцейські роблять все можливе, щоб не допустити провокацій на території області.

Поліцією Запорізької області вживаються ряд вичерпних заходів для встановлення осіб, причетних до цієї події.

Звертаємось до усіх небайдужих громадян, якщо ви володієте інформацією або стали свідком протиправних дій, а також з метою проведення повної, всебічної перевірки, розкриття та попередження правопорушень, звертайтесь до поліції за телефоном «102» або в інший зручний для вас спосіб.