«Хочемо, щоб телеглядачі з усієї України побачили нашу локальну багатогранність»,  —  Анастасія Ільєва, спецкореспондентка «Ранку на Суспільному» в Запоріжжі

«Хочемо, щоб телеглядачі з усієї України побачили нашу локальну багатогранність»,  —  Анастасія Ільєва, спецкореспондентка «Ранку на Суспільному» в Запоріжжі

9 лип. 2021

15 липня виповнюється рік з моменту першого виходу в ефір міжрегіонального інформаційно-пізнавального шоу «Ранок на Суспільному». Про Запорізький регіон, його історію і самобутність глядачі Суспільного дізнаються від спеціальної кореспондентки Анастасії Ільєвой та відеографа Максима Савчука. 

Протягом року вони розповідали Україні про унікальні місцини Запорізького краю, неповторну архітектуру, про людей, які тут жили протягом століть, та тих, хто створює сьогодення регіону.

«У Запоріжжі багато красивих локацій (і природних, і архітектурних), які, до того ж, з історією. Ми хочемо, щоб телеглядачі з усієї України побачили нашу локальну багатогранність. А також знайомимо глядачів із крутими запорожцями. Експерти в наших сюжетах це місцеві, які розкажуть вам про свій край і в дохристиянський період, і в добу козацтва, і за часів менонітів. Тож, наповнюємо ранок новими знаннями і яскравими враженнями», — говорить Анастасія. 

Своє вітання із річницею програми, Анастасія записала на локаціях, які є візитними картками Запоріжжя. На перших кадрах: площа Олександра Поляка з живописним краєвидом на головну вулицю Запоріжжя – проспект Соборний. Він є одним із найдовших проспектів у Європі. Далі — гребня Дніпровської ГЄС та краєвид на легендарний острів Хортиця. 

За цей рік від запорізьких спецкореспондентів «Ранку на Суспільному» глядачі дізналися: як навчитися володіти шаблею, хто побудував обсерваторію на острові Хортиця, яку частку історії береже стародавня будівля школи № 81 та багато іншого.

Нагадаємо, UA: ЗАПОРІЖЖЯ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Дивитись та слухати ефіри Запорізького мовника можна онлайн на сайті філії.

Оперативні новини Запоріжжя шукайте на діджитал-платформах: