«Вакцинація: право вибору». Підсумки інфомарафону Суспільного Запоріжжя 

 «Вакцинація: право вибору». Підсумки інфомарафону Суспільного Запоріжжя 

9 лип. 2021

Інформаційний марафон на Суспільному Запоріжжя ініціювали на підтримку державної кампанії, націленої на подолання пандемії COVID-19. Завдання марафону – надати жителям Запорізької області лаконічні та професійні відповіді на важливі та актуальні питання про щеплення, розглянути досягнення та недоліки процесу вакцинації в області, відсіяти фейки та здогадки. Протягом трьох днів, з 6 до 8 липня, тему вакцинації від COVID-19 висвітлювали на всіх платформах Запорізької філії Суспільного у коментарях від авторитетних спікерів, бліц-інтерв’ю фахівців та жителів регіону, тематичних відеоісторіях, журналістській аналітиці, практичних порадах.

За цей час журналісти мовника підготували 13 матеріалів.

«Коли ми планували цей марафон, то навіть не підозрювали, що у нас вийде така кількість інформаційних матеріалів на різних платформах, —  говорить продюсерка Суспільного у Запоріжжі Наталія Андреєва.Журналісти мовника постійно перебувають в інформаційному потоці і підготували насправді важливу інформацію для всіх категорій населення. Особливу увагу при цьому приділили старшому поколінню, адже і ВООЗ рекомендує спочатку вакцинувати тих, кому за шістдесят, та і ми розуміємо, що наші батьки й бабусі з дідусями для вас важливі, тож варто насамперед захистити саме їх. Ну і, звісно, я надзвичайно вдячна нашій команді журналістів, які, незважаючи сезон відпусток, реалізували цю інформаційну кампанію». 

Відтак згадати, з чого почався процес вакцинації населення Запорізької області можна зі статті «Хроніка вакцинації на Запоріжжі». А отримати інформацію, як та де щепитися — із матеріалу «Центри масової вакцинації. Як це працює».

Відкриття нового центру масової вакцинації у Василівському районі — цій темі журналісти Суспільного мовника присвятили одну із відерозповідей інформаційної кампанії. Побачити, що відбувається у таких пунктах, можна в сюжеті новин UA: ЗАПОРІЖЖЯ.

Загалом, Запорізька область — на 17 місці рейтингу за темпами вакцинації в Україні. За якими критеріями визначили цю позицію та що із цим робити — про це журналісти Суспільного запитали експертів.

«Все правильно, але невчасно», — вважає пульмонолог із багаторічним стажем Радій Шевченко, який дав розгорнутий коментар Суспільному Запоріжжя. Що саме в кампанії з масової вакцинації професіональний лікар вважає помилковим, читайте у матеріалі на сайті.

Про алгоритм вакцинації та те, чому варто робити щеплення літнім людям розповідала сімейна лікарка Катерина Сапсай у радіоефірі Українського радіо Запоріжжя. Дізнатися подробиці розмови у текстовому варіанті можна тут. 

Знайти відповіді на питання, як вакцинуватися літнім людям, можна у матеріалі Суспільного за посиланням.  

Про ставлення людей третього віку до вакцинації читайте тут: «Впевненість, надія та страхи» і дивіться відеоматеріал:

Щепитися потрібно, але і масковий режим поки не скасують. Про це наголошує регіональна координаторка МОЗ Марина Колерова. Чим аргументує — дізнавайтеся в інформаційному матеріалі Суспільного.

Великий телевізійний ефір програми «Сьогодні. Головне» про перебіг вакцинальної кампанії в Запорізькій області, обов’язковість щеплень і не скасування захисних масок можна подивитися в мережі інтернет на ютуб-платформі Запорізької філії Суспільного.

Нагадаємо, UA: ЗАПОРІЖЖЯ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіоUA: Радіо ПроміньUA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Дивитись та слухати ефіри Запорізького мовника можна онлайн на сайті філії.

Дізнаватися про актуальні події можна зі сторінок мовника на діджитал-платформах: