Суспільне Зкапоріжжя долучається до міжрегіонального спецефіру до Дня Гідності та Свободи

Суспільне Зкапоріжжя долучається до міжрегіонального спецефіру до Дня Гідності та Свободи

19 лис. 2021

 У неділю, 21 листопада, на регіональних телеканалах Суспільного, зокрема  на Cуспільному Запоріжжя,  вийде прямоефірний спецпроєкт «День Гідності», який готують команди мовника у всіх регіонах. Початок — о 16:30. 

 

 

Кореспонденти Суспільного включатимуться у прямий ефір з локацій, пов’язаних з Революцією гідності: зі скверів та площ, де розгорталися події у 2013-2014 роках, місць, де стояли блокпости, та храмів, де збирали волонтерську допомогу для учасників Майданів. Із Запоріжжя до прямого ефіру підключиться кореспондентка Суспільного Запоріжжя Маргарита Галич. Героїня сюжету запорожських журналістів — учасниця Євромайдану в Запоріжжі Юлія Кривенко-Кірова.

Читайте також: «Між життям та смертю» — новий документальний проєкт про медиків на Суспільному

«Юлія була громадською активісткою, яка одна із перших вийшла на запорізький Майдан та закликала людей не сидіти вдома, а боротися за свої права,— розповідає про героїню свого сюжету журналістка Суспільного Запоріжжя Маргарита Галич. — Юлія згадує про кривавий розгін людей на Майдані у Запоріжжі, коли побили багатьох протестуючих. Тоді в пошуках спасіння від агресії силовиків довелося переховуватися у сусідніх будівлях, поруч з обласною держадміністрацією і чекати. Згадує, як телефонували рідні, бо дізналися з новин про побиття людей на площі перед ОДА, і як вона їх заспокоювала, хоча в кожну хвилину до будівлі могли увірватися озброєні омонівці»

Після кривавого розгону Майдану, Юлії прийшлося залишити рідне місто, та переховуватися на Заході країни,  бо її шукали й переслідували, але Юлія каже, що жодного разу не пошкодувала, що в день кривавого розгіну Майдану у Запоріжжі була в центрі подій, поруч з небайдужими та відважними людьми, бо знала, за що бореться і нині пишається своєю країною.

Ведучим у київській студії спецпроєкту буде Олександр Єльцов, а з Майдану Незалежності в ефір вмикатиметься Світлана Стеценко. Головний режисер проєкту — Сергій Жулін

«Хочеться, щоб спеціальний ефір об’єднав наших глядачів та занурив у мандрівку спогадами учасників Євромайдану. Глядачі побачать 22 включення з головних площ, меморіалів Небесній сотні та інших місць, які назавжди увійшли у історію Революції Гідності у вашому місті. Сподіваюсь, розмаїтий досвід учасників ефіру нагадає нам всім наскільки Революція Гідності стала важливою подією в житті кожного українців», — розповіла головна редакторка спеціального проекту Ірина Цибух. 

Онлайн дивитися телеканали Суспільного можна на сайтах регіональних філій. Там же можна прочитати, хто і які увімкнення готує з інших регіонів. Крім цього, спецефір «День Гідності» транслюватимуть наживо на фейсбук-сторінці Суспільне Київ

Місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Дивитись UA: ЗАПОРІЖЖЯ можна в ефірі та онлайн на сайті філії.

Оперативні новини Запоріжжя шукайте на діджитал-платформах: