Доля Більмацької лікарні та протидія насильству — в ефірі «Сьогодні. Головне» на UA: ЗАПОРІЖЖЯ

Доля Більмацької лікарні та протидія насильству — в ефірі «Сьогодні. Головне» на UA: ЗАПОРІЖЖЯ

1 гру. 2021

Тисячі мешканців Запорізької області можуть залишитися без медичних послуг у своїй громаді — через брак коштів на межі закриття опинилось хірургічне відділення Більмацької районної лікарні. Про майбутнє медичного закладу говоритимемо 1 грудня о 19:00 на телеканалі UA: ЗАПОРІЖЖЯ в ефірі програми «Сьогодні. Головне». 

Прогнозований дефіцит із виплати зарплатні у грудні працівникам Більмацької районної лікарні становитиме 1 821 412 гривень. Про це журналістам Суспільного повідомив головний лікар закладу Володимир Мацюця. За його словами, коштів на утримання лікарні у власника — Кам’янської тергромади — не вистачає. Покриття витрат за контрактами НСЗУ становить 62,7 %. Від 1 жовтня цього року працівники лікарні отримали повідомлення про можливе скорочення. Крім своєї громади, лікарі надавали медичні послуги і мешканцям сусідніх громад — Комиш-Зорянської та Смирновської. Тож яка подальша доля лікарні та де мешканці громади отримуватимуть медичні послуги — говоритимемо сьогодні в першій частині спецпроєкту «Сьогодні. Головне». 

Другою частиною ефіру буде інформаційний марафон, присвячений темі запобігання насиллю. Він стартував на платформах Суспільного у Запоріжжі в понеділок, 29 листопада, і триватиме до кінця тижня. Так Суспільний мовник долучився до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками, який відзначають 25 листопада. Гостею проєкту «Сьогодні. Головне» стане Людмила Сірко, адвокатка сімейного права, членкиня національної асоціації адвокатів України, сімейний медіатор, адвокатеса з системи надання безоплатної правової допомоги, членкиня громадської організації «Радослава» та багатодітна мати. 

Місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців. 

Оперативні новини Запоріжжя шукайте на діджитал-платформах: