Про бустерну дозу вакцини та розширення програми «Доступні ліки» — у «Сьогодні. Головне» на UA: ЗАПОРІЖЖЯ

Про бустерну дозу вакцини та розширення програми «Доступні ліки» — у «Сьогодні. Головне» на UA: ЗАПОРІЖЖЯ

7 гру. 2021

На UA: ЗАПОРІЖЖЯ триває інформаційний марафон, присвячений пандемії та вакцинації від ковіду. 7 грудня о 19:15 у ток-шоу «Сьогодні. Головне» говоритимемо, чому Запорізька область не може залишити червону карантинну зону та чи готовий регіон до нового штаму ковіду. 

За даними медиків, в Запоріжжі та області вакуинувалась половина населення від необхідної кількості, аби пандемія коронавірусу припинила поширюватися. Окрім цього, кількість летальних випадків залишається високою, через що регіон поки не може перейти до помаранчевої чи жовтої карантинної зони. А ось чи готова область до нового штаму коронавірусу «Омікрон» і коли з’явиться бустерна доза — про це розкаже у студії Марина Колерова, регіональна координаторка з вакцинації обласного «Центру контролю та профілактики хвороб» МОЗ України.

У другій частині спецефіру говоритимемо про державну програму реімбурсації лікарських препаратів. У 2022 році заплановано програму розширити та включити у перелік ліки проти хвороби Паркінсона, хвороби Альцгеймера, а також для лікування хронічного обструктивного захворювання легень. Про це йдеться на сайті НСЗУ. Які ще нововведення почнуть діяти з наступного року — розкаже Наталія Шуліка, начальниця Управління у Запорізькій області Східного міжрегіонального департаменту Національної Служби Здоров’я України.

Місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Оперативні новини Запоріжжя шукайте на діджитал-платформах: 

Суспільне│Новини

фейсбук-сторінці;

інстаграм-сторінці;

ютуб-каналі філії;

телеграм-каналі.