У спецвипуску «Сьогодні. Головне» на UA: ЗАПОРІЖЖЯ — про зону відчуження та «пакетний» закон

У спецвипуску «Сьогодні. Головне» на UA: ЗАПОРІЖЖЯ — про зону відчуження та «пакетний» закон

14 гру. 2021

14 грудня на UA: ЗАПОРІЖЖЯ дивіться спецвипуск «Сьогодні. Головне» до Дня вшанування пам’яті ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. О 19:20 говоритимемо про те, чому для ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС 14 грудня — це день перемоги. Своїми спогадами поділяться Павло Білан, Олександр Ковальов та інші очевидці трагедії.

Крім того, поговоримо про зону відчуження. Сьогодні на територіях, постраждалих від радіації,  відроджується життя: працюють магазини, з’являються орендатори, заплановане створення хабу, будівництво готелів. Наскільки це безпечно, чи можна там влаштовувати екскурсії і чому зона відчуження така популярна для туристів — дивіться в програмі «Сьогодні. Головне» на UA: ЗАПОРІЖЖЯ.

Тема екології обговорюватиметься і в другій частині спецпроєкту — поговоримо про «пакетний» закон, який набув чинності 10 грудня, та що він означає на практиці. Чим пропонують замінити поліетиленові пакети, чи вводитимуть штрафи за їхнє використання та скільки коштуватиме використання «маєчок» — про це говоримо з Ольгою Яковлевою, заступницею директора запорізького місцевого Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Іриною Щетиніною головою ГО «Запоріжжя без сміття». 

Місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Оперативні новини Запоріжжя шукайте на діджитал-платформах: 

Суспільне│Новини

фейсбук-сторінці;

інстаграм-сторінці;

ютуб-каналі філії;

телеграм-каналі.