Російська ракета знищила будинок виховательки дитсадка — репортаж Суспільного з Комишувахи

Російська ракета знищила будинок виховательки дитсадка — репортаж Суспільного з Комишувахи

19 жов. 2022

В одну мить втратити все, залишитись просто неба, бо будинок твого життя зруйнувала російська ракета. Саме таке випробування випало на долю виховательки дитячого садочка Любові Смирнової, жительки села Комишуваха Запорізької області. В ніч з 30 на 31 травня російська ракета влучила в її домівку. Від будинку її дитинства залишилося згарище.  

Тієї ночі Любов переховувалась у повалі сусіднього будинку, а її чоловік залишився ночувати вдома. Як розказав Микола Смирнов Суспільному, він ще й досі не усвідомив, як йому вдалося вижити, адже після влучання ракети на нього впала стеля.

«В таких випадках без варіантів: я мав би залишитися на цьому дивані назавжди», — говорить Микола Смирнов.

Любов Смирнова називає чоловікове спасіння дивом.

«Він прибіг серед ночі весь побитий, в крові. Я не розумію, як йому вдалося вижити. Можливо врятували старовинні ікони, які стояли на столику в узголів’ї дивану», — каже жінка.

Журналісти Суспільне Запоріжжя намагаються оперативно фільмувати подібні людські історії, аби донести світові про злочини росіян.

«Це була моя перша самостійна зйомка на робочий телефон, тож весь час я була максимально сконцентрована на тому, щоб передати глядачу весь той біль, який пережили та продовжують переживати господарі будинку, — розказала авторка сюжету Каріна Галунова. — Насправді усі емоції я відчула лише тоді, коли вже дивилась змонтований матеріал, серце вперше почало міцно стискати, і сльози котились по щоках. Бо це ж лише одна з багатьох таких історій. Я живу в Запоріжжі, моє місто і усі райони області часто під атакою ворога, тож ми намагаємось якомога швидше все це фіксувати, аби розказати, насамперед, світові, що з нами роблять росіяни».

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Оперативні новини від Суспільне Запоріжжя — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: