Літургія з козацької церкви, старовинний вертеп та колядки — Різдво на Суспільне Запоріжжя

Літургія з козацької церкви, старовинний вертеп та колядки — Різдво на Суспільне Запоріжжя

23 гру. 2022

25 грудня християни відзначають Різдво Христове за григоріанським календарем. Місцеві телеканали Суспільного Мовлення, зокрема Суспільне Запоріжжя, традиційно показуватимуть наживо святкове богослужіння, а також — вертепне дійство, відзняте на Тернопіллі, та колядки й щедрівки в сучасній обробці, записані на Поділлі. Онлайн-трансляція — на сайтах телеканалів.

Читайте також: Сергій Притула озвучив «Хоробру казку» від Суспільного

25 грудня о 9:00 на місцевих телеканалах Суспільного дивіться пряму трансляцію Різдвяної божественної літургії за новоюліанським календарем, з Чернігівського кафедрального собору Святої великомучениці Катерини, який зведений коштом козацької родини Лизогубів у XVIII столітті. Трансляцію готує команда Суспільне Чернігів.

Вертепне дійство у селі Жабинці, що на Тернопільщині, відзняла команда Суспільне Тернопіль ще до початку повномасштабної війни. Це не лише вертепна історія, а й вкорінені в життя людей різдвяні традиції, започатковані у 50-х роках минулого століття. Щороку тамтешні чоловіки переодягаються й на Різдво показують сценки про народження Христа. Участь у вертепі беруть лише хлопці, дівчата щедрують. Костюми виготовляють власноруч із тканини, металу і навіть конячих хвостів. Дивіться дійство на місцевих телеканалах Суспільного 25 грудня об 11:00. 

Об 11:25 глядачі регіональних телеканалів почують «Святковий мікс»  — колядки та щедрівки в сучасній обробці, виконані на скрипці, записала торік команда Суспільне Хмельницький.

 Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Запоріжжя — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: