Життя попри ворожі обстріли. Добірка репортажів про Запоріжжя від Суспільного за січень

Життя попри ворожі обстріли. Добірка репортажів про Запоріжжя від Суспільного за січень

31 січ. 2023

Запорізька область – один із  регіонів України, де від початку війни точаться бої. Майже рік більша частина області перебуває під окупацію, а містечка й села регіону щодня обстрілюють окупанти. Про життя під обстрілами та про щоденну боротьбу за перемогу — в добірці репортажів за січень від команди Суспільне Запоріжжя.

Родина вчителів із Приморського Василівського району, незважаючи на близькість бойових дій, продовжує навчати дітей. Журналісти Суспільного побували у прифронтовому селі.   

Читайте також: Історії-лідери переглядів на місцевих ютуб-каналах Суспільного у січні

11 місяців селище Новоданилівка Пологівського району — під обстрілами. На околицях — лінія фронту. З понад тисячі мешканців у населеному пункті залишилось всього 110.      

Киянин із позивним «Дядя Паша» — військовий перекладач, дублер та графічний дизайнер у видавництві Києво-Могилянської академії, куди й планує повернутися після перемоги. Зараз — офіцер сил підтримки в Запорізькому окремому батальйоні територіальної оборони.

Читайте також: Вони творять історію — добірка інтерв’ю для проєкту «Суспільне. Спротив» у січні

В Запоріжжі розпочали виробництво багі-мобілів для військових. Це невеликі легкові автівки високої прохідності. Вони допомагають українським військовим на фронті бути мобільними. Випробування багнюкою та бездоріжжям першого запорізького багі напередодні відправки на передову побачили й журналісти Суспільного.

Через щоденні обстріли окупантів в селі Новоданилівка, що у Пологівському районі, зруйновані та пошкоджені 80% будинків мирних жителів. Частково зруйнована і місцева школа. Будівля, якій 135 років, однією з перших була атакована російськими військами.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Запоріжжя — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: