Півфінали Чемпіонату світу з футболу серед жінок — дивіться на Суспільне Запоріжжя

Півфінали Чемпіонату світу з футболу серед жінок — дивіться на Суспільне Запоріжжя

15 сер. 2023

15 та 16 серпня на Чемпіонаті світу з футболу серед жінок, що триває в Австралії та Новій Зеландії, відбудуться півфінальні поєдинки. За місця у фіналі змагатимуться збірні Іспанії та Швеції, а також Австралії та Англії. Прямі трансляції матчів дивіться на місцевих телеканалах Суспільного Мовлення (Суспільне Запоріжжя, Суспільне Харків, Суспільне Хмельницький, Суспільне Кропивницький та інші) та на сайті Суспільне Спорт.

Читайте також: Радіо Промінь шукає ведучого шоу «Ранок Про»

  • Іспанія – Швеція — 15 серпня, 11:00

Для збірної Іспанії це перший в історії вихід до півфіналів Чемпіонату світу. В 1/8 фіналу збірна Іспанії переграла збірну Швейцарії з рахунком 5-1, а у чвертьфіналі виявилася сильнішою за збірну Нідерландів (2-1). 

Для збірної Швеції це вже п’ятий півфінал на мундіалі, проте наразі лише в одному випадку шведки проходили до фіналу. В 1/8 фіналу збірна Швеції переграла чинних чемпіонів світу, збірну США (0-0 в ігровий час та 5-4 за пенальті). У чвертьфіналі шведки виграли у Японії з рахунком 2-1.

  • Австралія – Англія — 16 серпня, 13:00

Для збірної Австралії це буде дебютний півфінал на чемпіонатах світу. В 1/8 фіналу австралійки переграли збірну Данії з рахунком 2-0, а у чвертьфіналі у непростому поєдинку здолали француженок у серії післяматчевих пенальті (0-0 в основний час, та 7-6 за пенальті).

Для збірної Англії це буде третя спроба пробитися до фіналу на чемпіонаті світу, попередні дві — були невдалі. В 1/8 фіналу англійки в серії післяматчевих пенальті здолали збірну Нігерії (0-0 в основний час, та 4-2 за пенальті). У чвертьфіналі Англія виявилася сильнішою за Колумбію — підсумковий рахунок 2-1.

Зазначимо, матч за 3-тє місце відбудеться 19 серпня, а фінал — 20 серпня.

Ексклюзивні трансляції на місцевих каналах Суспільного Мовлення та на сайті Суспільне Спорт

Більше новин зі світу спорту читайте на сайті Суспільне Спорт.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший, Суспільне Культура, супутниковий телеканал Суспільне Новини, радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також національна мережа місцевих каналів. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Запоріжжя — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: