Музичний драйв до Дня Незалежності: квартирник гурту «БарабанЗА» на UA: ЗАПОРІЖЖЯ

Музичний драйв до Дня Незалежності: квартирник гурту «БарабанЗА» на UA: ЗАПОРІЖЖЯ

27 сер. 2019

23 серпня до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України на Суспільному Запоріжжя відбувся квартирник гурту «БарабанЗА».

«”Квартирник на Суспільному” це майданчик для підтримки запорізьких музикантів, своєрідне нагадування місту про те, що воно є не лише індустріальним, але й культурним. У нас була вимушена пауза в проєкті, і в цей час ми отримували велику кількість повідомлень, особисто при зустрічі люди запитували, коли будуть квартирники, чому скасували і так далі. Ми зрозуміли, що справа хороша і треба продовжити. Тож разом із гуртом “БарабанЗА” стартувала, скажімо так, друга хвиля квартирників на UA: ЗАПОРІЖЖЯ»,  —  розповіла продюсерка UA: ЗАПОРІЖЖЯ Наталія Андреєва. 

Задумано цей проєкт як зустрічі музикантів і шанувальників музики в студії Суспільного. Перші два квартирники відбулися в лютому й березні, а перерва пов’язана з проведенням президентських та парламентських виборів: і команда, і технічний ресурс Суспільного Запоріжжя були повністю задіяні в процесі підготовки й створення спецпроєктів та ефірів про виборчий процес, кандидатів, перебіг кампаній тощо. Надалі «Квартирник на Суспільному» планується проводити щомісяця.

Наталія Андреєва назвала дати, яким будуть присвячені квартирники:

«Відтепер квартирники будуть виходити щомісяця: ми хочемо присвячувати кожен певній даті. У вересні День миру. У жовтні – День захисника України. У листопаді ми будемо нагадувати про дати, пов’язані з українськими революціями, з українською боротьбою за незалежність. Їх потрібно відзначати, і не тільки сумними постами й картинками, а й патріотичною музикою. Музикою, яка розвивається і надихає на боротьбу, надихає на розбудову. У грудні ми квартирником відзначимо найулюбленіше свято дітей усіх поколінь і будь-якого віку День святого Миколая».

Упродовж години велика студія телеканалу UA: ЗАПОРІЖЖЯ сповнилася африканськими, азійськими та причорноморськими ритмами. На годину ті, кому пощастило потрапити до студії, занурилися в атмосферу невимушеного літнього свята. Глядачі, яким до початку концерту роздали шумо-ритмові інструменти, включалися в гру разом з музикантами, а решта – підтримували настрій вечора, відбиваючи ритм ногами та плескаючи в долоні. Серед гостей квартирника були компанії друзів та родини. Деякі з них поділилися враженнями від концерту.

Студентка магістратури Київського національного університету культури і мистецтв (музичний напрям) Олександра Шаламова:

«Дивовижно! Під великим враженням від квартирника. Ритми барабанів, які вводять в якийсь транс, переносять тебе з України до племен Африки, в Туреччину, до берегів Чорного моря. Варто тільки заплющити очі й віддатися музиці. Шалена енергетика від людей, що знаходились на сцені. Відчувається їхня повна закоханість у свою справу і відданість їй. Слухаєш, надихаєшся і хочеш творити теж! Дуже вдячна за подаровані емоції! Бажаю творчих успіхів і не зупинятися на досягнутому!»

 

Бухгалтерка, учасниця руху авторської пісні Олена Суровикіна та її донька Дар’я Суровикіна, студентка Запорізького музичного училища, постійна учасниця концертів і конкурсів авторської пісні:

«Дякуємо за таке маленьке свято! Це був дуже яскравий вечір. Нам було цікаво почути концерт ударних у такій кількості, адже з власного досвіду знаємо, як важливо тримати ритм своєї партії, а в такому великому гурті це вдвічі важче. Ще хочеться відзначити факти, які розповідав керівник гурту, та подякувати йому за корисну й цікаву інформацію. І велика вдячність саме організаторам цього дійства! У наш час це дуже тяжка, але й разом з тим важлива праця: організовано зручну систему реєстрації, завжди зустрічають з посмішками, комфортні крісла та освітлення в залі, різнобічні напрямки в музиці, драйв і відчуття свята. Ще раз дякуємо за можливість цікаво проводити час разом з вами! Бажаємо вашому проєкту багато глядачів і нових цікавих зустрічей!» 

Засновник гурту «БарабанЗА» Денис Васильєв розповів про свої відчуття від формату квартирника в телевізійній студії: 

«Це наш перший квартирник на Суспільному. І це цікавіше, ніж просто виступати в ефірі для операторів з камерами. Атмосфера дуже гарна. Камер майже не було відчутно, бо були глядачі, і вони були задіяні. Якби це був квартирник у справжній квартирі, десь вдома в кухні, то до нас би мабуть приєдналися сусіди, «граючи» на батараєях або грюкаючи нам у підлогу, а в студії є можливість грати на повну. Ми завжди працюємо вживу, на будь-яких локаціях, і на вулиці багато виступаємо, але, наприклад, у нас з’явилися справжні африканські дерев’яні барабани, і коли погода вогка, вони не можуть звучати як повинні. У студії ж вони зазвучали. Для нас такий квартирник це цікавий формат і дуже приємний» .

23 серпня на сторінці в мережі Фейсбук відбувалася пряма трансляція квартирника гурту «БарабанЗА». Записапис концерту вийде в ефір незабаром, тож стежте за програмою UA: ЗАПОРІЖЖЯ. Також нагадаємо, що 24 серпня на телеканалі транслювався запис попереднього квартирника – виступ гурту «Banderstad».  

Щоб потрапити на наступний «Квартирник на Суспільному», стежте за анонсами у Фейсбуці і на сайті UA: ЗАПОРІЖЖЯ та реєструйтеся за посиланями.