Знімальна група Суспільне Запоріжжя передала допомогу жителям Гуляйполя

Знімальна група Суспільне Запоріжжя передала допомогу жителям Гуляйполя

30 січ. 2024

Місто Гуляйполе Запорізької області від початку повномасштабного вторгнення майже щодня потерпає від ворожих обстрілів. Через активні бойові дії у регіоні речі першої необхідності та гуманітарну допомогу тамтешнім мешканцям доставляють лише рятувальники Державної служби із надзвичайних ситуацій. Цього тижня разом із ними до міста на лінії вогню вирушила знімальна група Суспільне Запоріжжя.

Кореспондентка Олена Лисенко та телеоператор Владислав Киящук відзняли спеціальний репортаж та принагідно передали місцевим жителям ліки, теплий одяг та книги, які зібрали працівники Запорізької філії Суспільного.

«Це не перший збір допомоги від нашої філії. Адже Суспільне це не тільки про новини і журналістику, це про підтримку і про команду, — говорить менеджерка Суспільне Запоріжжя Маріанна Гура. — Зважаючи на складний зимовий період, відсутність води, світла та інших благ цивілізації, люди, які залишились жити на лінії вогню та вдихають життя у маленькі прифронтові міста, потребують життєво необхідної допомоги. Цього разу на їхнє прохання колектив Запорізької філії Суспільного зібрав ліки, теплий зимовий одяг та книги. Я вдячна своїм колегам за підтримку ініціативи, за оперативний та продуктивний збір гуманітарного вантажу. Лише підтримуючи та допомагаючи один одному ми можемо дійти до перемоги».

Читайте також: Інтерв’ю з усієї країни у «Суспільне. Спротив»: добірка за січень

У Гуляйполі не чути дитячого сміху: більшість місцевих, хто не загинув від бойових дій,  були змушені покинути рідне місто. Колись — квітуче, затишне містечко, де проживало майже 15 тисяч мешканців, сьогодні — розтрощене, понівечене, знекровлене. Уздовж нещодавно людних вулиць — лише обгорілі скелети розстріляних багатоповерхівок та руїни приватних осель. Чому незважаючи на відсутність комунікацій, аптек, магазинів, транспортного зв’язку і постійні обстріли, в Гуляйполі залишаються люди? Про їхнє життя на лінії вогню дивіться у спеціальному репортажі від Суспільне Запоріжжя

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

Нагадаємо, телеефір Суспільне Запоріжжя можна дивитись  онлайн. Оперативні новини від Суспільне Запоріжжя — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: