Суспільне Запоріжжя передало допомогу для покинутих тварин прифронтового Оріхова

Суспільне Запоріжжя передало допомогу для покинутих тварин прифронтового Оріхова

26 лют. 2024

Журналісти Суспільне Запоріжжя Олена Лисенко та Андрій Варьонов доставили черговий гуманітарний вантаж від філії у місто Оріхів. Цього разу допомогу привезли для бездомних тварин, які з різних причин залишились без господарів й вимушені виживати у понівеченому безлюдному місті. 

Читайте також: Документальний проєкт Суспільного «Стихії війни» — дивіться на ютубі

Оріхів,  Гуляйполе — вже майже зруйновані війною міста Запорізької області з високим рівнем небезпеки, населені пункти знаходяться на лінії зіткнення та потерпають від постійних російських обстрілів. Ці міста неодноразово відвідували знімальні групи Суспільне Запоріжжя у супроводі рятувальників Державної служби України із надзвичайних ситуацій, щоб зафільмувати злочини рф та передати гуманітарну допомогу від колективу філії місцевим, які залишились жити на лінії вогню.

 

Кореспондентка Олена Лисенко каже, що саме ця зйомка була дуже емоційною для неї.

 

«Ми вирішили  підтримати допомогою місцевих жителів, які годують котів та собак в прифронтовому місті Оріхів. Нині під опікою місцевих волонтерів Альони та Станіслава Франків 100 собак та 50 котів. У місті зараз дуже гучно, так було і в день зйомок. Але ми побачили, як тварини зустрічають волонтерів, як ці маленькі створіння радіють людям, і як добро і велике людське серце перемагають війну і смерть — на душі стало легше. Волонтери кажуть, що попри обстріли  виїжджати не збираються: не хочуть залишати тварин на самоті, адже без людей тварини не виживуть, і зізнаються, що саме чотирилапі надають їм емоційну підтримку і сили», розповіла Олена Лисенко. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Нагадаємо, телеефір Суспільне Запоріжжя можна дивитись  онлайн. Оперативні новини від Суспільне Запоріжжя — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: