Енергоефективність у громадах — у токшоу «Як справи?»

Енергоефективність у громадах — у токшоу «Як справи?»

8 кві. 2024

Що робити у громадах, щоб стати більш енергонезалежними, та які виклики постають на шляху до енергоефективних рішень — це обговоримо у п’ятому випуску токшоу «Як справи?» 8 квітня о 21:00 на Суспільне НовиниСуспільне Крим та всіх місцевих телеканалах Суспільного (Суспільне Харків, Суспільне Дніпро, Суспільне Запоріжжя, Суспільне Кропивницький тощо).

Читайте також: У кадрі — максимальна злагодженість, взаємопідтримка і зосередженість, — ведучі «Суспільне. Студія»

«Питання енергоефективності завжди актуальне, особливо гостро воно стоїть під час війни, після масованих ракетних атак ворога. Енергосервіс у громадах сьогодні — дуже важлива частина виживання: альтернативні джерела енергії, пошук ефективних рішень для багатоповерхівок, соціальної інфраструктури. Ми розглянемо приклади вдалих управлінських рішень, громадських ініціатив, щоб з’ясувати, що можемо ще змінити в енергоспоживанні. Дивіться досвід громад на місцевих телеканалах Суспільного, коментуйте токшоу на ютуб-каналі Першого, пишіть про своє відповідальне споживання електроенергії — ми працюємо для вас. Суспільне традиційно надає майданчик для дискусій, що можуть трансформуватись у дії», — зазначає шеф-редакторка токшоу «Як справи?» Ольга Кутишенко.

У студію запросили начальника відділу супроводу ОСББ Львівської міської ради Сергія Солтиса; виконавчого директора Асоціації «Енергоефективні міста України» Святослава Павлюка та Володимира Шматька, голову Чортківської міської громади Тернопільщини.

«Попри те, що тему енергоефективності в медіапросторі підіймаємо не вперше, кожного разу є змога підказати нові програми для оновлення будинків, — каже ведучий токшоу «Як справи?» Віктор Дяченко. — Цього разу ми прагнемо сфокусувати свою увагу на можливостях для економії на комунальних платежах. Окрім цього покажемо приклади з громад, де вже працює господарський підхід — фасади будинків утеплені, замінено вікна, покрівлю, оновлено систему розподілу тепла. Маю надію, що ці приклади надихнуть наших глядачів зробити зміни у своєму багатоквартирному будинку, аби заощаджувати».

Також в ефірі програми буде сюжет від Суспільне Львів про термомодернізацію будинків у Новояворівську. 

Читайте також: Микола Чернотицький: Виклики тільки збільшуються

Нагадаємо, у березні на Суспільному стартувало токшоу «Як справи?» — про виклики та досвід громад України під час повномасштабної війни. Попередні випуски «Як справи?» можна подивитись на ютуб-каналі Перший. Всього заплановано 12 випусків токшоу. 

Токшоу «Як справи?» — продовження роботи команди Суспільного у громадах України. Торік у п’яти містах п’яти регіонів, де тривали пошуки гіперлокальних кореспондентів у 2023 році, — на Рівненщині, Одещині, Черкащині, Полтавщині та Дніпропетровщині — Суспільне записало випуски телевізійного токшоу «Голос Громад»

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Підпишіться на Суспільне Анонси на тій платформі, де вам зручно: телеграм або вотсап.

* Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Данією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Нагадаємо, телеефір Суспільне Запоріжжя можна дивитись  онлайн. Оперативні новини від Суспільне Запоріжжя — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: