Нові акценти програми «Палітра»: культурне життя в умовах карантину

Нові акценти програми «Палітра»: культурне життя в умовах карантину

8 кві. 2020

Культурне життя в Запоріжжі під час карантину не зникло і не затихло. Це підтверджують герої ефірів програми  «Палітра», що виходить на Суспільному радіо Запоріжжя. За словами продюсерки UA: Українське радіо Запоріжжя Людмили Долженко, «Палітра» підлаштувалася під умови карантину, і її ведучі спілкуються з представниками культурного середовища регіону за допомогою скайп-зв’язку. 

«Карантин в Україні змусив кожного з нас переглянути свої плани, змінити звичний ритм життя і розпорядок дня. Тимчасово зачинені театри і бібліотеки, скасовані презентації і зустрічі, перенесені виставки. Але культурне, наукове життя не зникло й не затихло – воно перемістилося в іншу площину. Ведучі програми «Палітра» на Українському радіо Запоріжжя Оксана Гладій та Елла Філоненко, використовуючи телефонний скайп-зв’язок, спілкуються із художниками, письменниками, артистами, науковцями, майстрами… Герої ефірів розповідають слухачам про те, як проводять час на карантині», - розказує Людмила Долженко. 

Кожен випуск програми несе слухачам не тільки цікаву інформацію про культурне життя регіону, а й актуальні для сьогоднішніх умов поради. 

Так запорізька майстриня Світлана Балуєва розказала, як в домашніх умовах виготовити захисну маску, фітнес-тренерка, дієтологиня Світлана Цокуренко поділилася секретами здорового харчування і поінформувала про те, які вправи допоможуть тримати фізичну форму під час карантину, а художниця Наталя Луценко провела дистанційний майстер-клас з акватипії для дітей.

Заслужена майстриня народної творчості України Галина Павлів  розмальовує писанки, знаходячи натхнення у прадавніх трипільських орнаментах. Майстрині-писанкарки Інга Янкович і Олена Яценко-Шульга поділилися зі слухачами знаннями про символіку української писанки. «Розписування звичайного яйця воском і фарбами може стати неймовірно захопливим для спільних занять як дітей, так і батьків. Це вміння стане в пригоді не лише під час карантину»,- зазначає ведуча програми Оксана Гладій.

Зараз багато дітей разом із батьками перебувають на карантині. Як навчити малечу мити руки, носити маску й правильно поводитися вдома? Своїм досвідом поділилася зі слухачами журналістка Олена Шевчук, мама п’ятирічного Давида. Пандемія коронавірусу охопила всю планету, на карантині, здається, увесь світ. Про особливості карантинних обмежень розповіли скайпом Ольга і Ганна, наші землячки, котрі проживають у Німеччині та Естонії.

Запорізька художниця Віра Устянська поділилася досвідом, як працюють митці в карантинних умовах. Про роботу в онлайн-режимі Запорізької обласної бібліотеки для юнацтва слухачів поінформувала бібліотекарка Олена Ольшанська, а про трансляцію вистав Запорізького муніципального театру «VIE» на сторінці у Фейсбук розповіла директорка, художня керівниця театру Ольга Лещова.

Додамо, що програма «Палітра» звучить в ефірі UA: Українське радіо Запоріжжя щодня о 20:20.