Наявність Суспільного мовлення є надважливим питаннями екології інфопростору, — Джапарова

Наявність Суспільного мовлення є надважливим питаннями екології інфопростору, — Джапарова

29 жов. 2018

Про це перша заступниця міністра інформаційної політики Еміне Джапарова написала на своїй сторінці у Фейсбуці під час перебування на форумі "Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави", що відбувся в Краматорську 25-26 жовтня.

За підсумками дискусії, присвяченій суспільному мовленню та мовленню громад, Еміне Джапарова наголосила, що реформа суспільного та наявність незаангажованого каналу із якісним контентом для громадян є тестом для українського суспільства на рівень демократії та розбудови інституційних спроможностей.

"Інформаційний простір України, який роздирає гібридна війна, редакційна політика власників каналів із політичними інтересами, низький рівень стандартів й саморегуляційних практик, а також високий рівень самоцензури особливо регіональних журналістів зумовлюють український інфопростір. За таких умов, наявність суспільного мовлення є надважливим питаннями екології інфопростору", — написала Еміне Джапарова.

Нагадаємо, на платформі Ради Європи для промоції захисту журналістики та безпеки журналістів 22 жовтня оновлено офіційне попередження щодо недофінансування Суспільного мовника, у зв’язку з тим, що український уряд планує суттєво скоротити фінансування ПАТ "НСТУ" наступного року. Також Європейська спілка мовників оприлюднила заяву, в якій висловила занепокоєння планами подальшого скорочення фінансування Суспільного мовлення в Україні на 43% у 2019 році.