Сучасні кінострічки та світова класика — у Запоріжжі стартує Чілдрен Кінофест

Сучасні кінострічки та світова класика — у Запоріжжі стартує Чілдрен Кінофест

27 тра. 2021

28 травня У Запоріжжі розпочне свою роботу 8-й Міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків Чілдрен Кінофест. UA: ЗАПОРІЖЖЯ надає інформаційну підтримку події. 

Чілдрен Кінофест – фестиваль, який 8 років поспіль безкоштовно знайомить українських дітей з найновішими європейськими стрічками та світовою кінокласикою. До конкурсної програми цьогорічного «Чілдрен Кінофест» увійшли сім фільмів. Подія відбудеться в гібридному форматі: частина фільмів буде показана в кінотеатрах з 28 травня до 2 червня , частина фестивальних фільмів буде представлена в режимі онлайн з 28 травня до 6 червня на сайті online.childrenkinofest.com.

«З 28 травня до 2 червня в Запоріжжі, як і в більшості обласних центрів України, відбудеться вже 8 -й Міжнародний фестиваль Чілдрен Кінофест. У нашому місті він проходитиме на базі кінотеатру Blockbuster cinema», — говорить модератор Чілдрен Кінофесту в Запоріжжі Олександр Кахай.

Обирати переможця фестивалю буде глядацька аудиторія — після перегляду фільмів глядачам запропонують оцінити свої враження.

 «Щодня глядачі виступають й в ролі суддів: виключно завдяки їхнім голосам у спеціальних бюлетенях наприкінці фестивалю стане відомий "головний фільм/мультфільм для дітей" цього року. Сам проект інтеграційний і розрахований ще й на дітей та молодь із різними фізичними, освітніми та соціальними потребами. Вхід на фестивальні покази безкоштовний за умов попередньої реєстрації на сайті проекту», — пояснив Олександр Кахай 

Відкривати у кінотеатрах Чілдрен Кінофест буде анімаційна стрічка Анатолія Лавренішина «Віктор_Робот», яка в цьогорічній конкурсній програмі представляє Україну. Картина вже відзначена Призом глядацьких симпатій Одеського міжнародного кінофестивалю та Премією «Кіноколо». Події фільму розгортаються в далекому майбутньому. 

У кінотеатрах будуть продемонстровані ще три картини з конкурсної програми. Серед них – відзначена Баварською та Німецькою кінопреміями родинна історична драма «Як Гітлер вкрав рожевого кролика», французько-бельгійський фільм «Полі», який розповідає про дружбу дівчинки і поні, та датська комедія «Хлопчик-Гусак»

Більш детально про ці стрічки, а також про те, які фільми будуть показані онлайн, що представлять глядачам у ретроспективному показі та які сюрпризи готують глядачам організатори — дізнаємося із розмови з модератором Чілдрен Кінофесту у Запоріжжі Олександром Кахаєм в програмі «Між нами» 28 червня о 12: 15 на UA: Українське радіо Запоріжжя. 

Відеорозповідь з відкриття Чілдрен Кінофесту у Запоріжжя дивіться у випусках новин на UA: ЗАПОРІЖЖЯ 1 червня. 

Розклад фестивальних показів можна дізнатися на сайті Чілдрен Кінофест

Нагадаємо, що дивитись UA: ЗАПОРІЖЖЯ можна в ефірі і онлайн на сайті філії.

Оперативні новини Запоріжжя шукайте на діджитал-платформах:  

Слухати UA: Українське радіо Запоріжжя можна на частотах: 

Запоріжжя  - 103, 7 Fm

7 МГц, Оріхів - 101, 1 Fm,

Мелітополь - 107,7 Fm,

Більмак - 102, 3 Fm,

Бердянськ - 88, 4 Fm.

Онлайн радіомовлення на сайті філії.