19.10.2020 - Підсумковий випуск новини - 20:40

19 жов. 19:27


У понеділок 19 жовтня почав роботу новий термінал «Міжнародного аеропорту Запоріжжя». Першими послугами скористались 123 пасажири ранкового рейсу на Київ компанії «Sky-up». Сьогодні ж увечері  - о 20.15. - літак цієї компанії здійснить зворотній рейс. Пропускна здатність нового терміналу – 400 пасажирів на годину. Перевезення обслуговує 457 співробітників аеропорту. З середи, 21 жовтня, планують розпочати й міжнародні перельоти. Крім компанії «Sky-up», пасажирів обслуговуватиме місцева аівіакомпанія «Мотор-Січ»

На опорі мостів, які будуються в Запоріжжі, помітні ознаки корозії, повідомив один з користувачів соціальних мереж, розмістивши фотографії, які це підтверджують. Ситуацію прокоментували сьогодні на будівництві. Начальник відділу будівництва, реконструкції та капітального ремонту Служби автомобільних доріг в Запорізькій області Іван Савченко цей факт підтвердив і пояснив, наскільки дефекти можуть вплинути на подальше будівництво. 

Запоріжці взяли участь у всеукраїнській акції «Мільйон дерев в Україні за добу», яка тривала цими вихідними.  Її мета – потрапити до «Книги рекордів України» за кількістю висаджених дерев. 

На кургані Кохання в околицях Запоріжжя цими вихідними встановили копію скульптури половецької баби. Подібна стояла тут до кінця 18 сторіччя, проте потім зникла. 

В Запорізькій області триває повітряна вакцинація тварин проти сказу. Невеликі брикети - розміром із сірникову коробку, усередині яких знаходиться капсула з вакциною «Орісвак» - розкидають з літаків над полями та лісами області. Осіння кампанія з імунізації диких м’ясоїдних тварин розпочалась з 13 жовтня. 

Інші випуски
Більше відео