Партії-переможці. Дистанційне навчання. Пишемо гастрономічну історію

6 лис. 20:14


Сьогодні у випуску новин. Лікарні Запоріжжя, що приймають пацієнтів  з COVID-19 - заповнені більш ніж на 70%. Про це та інші заходи влади у боротьбі з пандемією розповіла сьогодні на брифінгу, який проводився в режимі онлайн-конференції, заступниця голови облдержадміністрації Олена Теряєва.

Встановити у дитячих садках Запоріжжя відеокамери запропонував містянин Сергій Змієв. Його доньку  майже 2 місяці тому у садку вкусив хлопчик, а причину дитячого конфлікту встановити не вдалося.  Свою ідею активний запоріжець виклав на сайті електронних петицій Запорізької міської ради. Чому на думку запоріжців необхідно встановити відео фіксацію в дошкільних навчальних закладах, дізнавалися журналісти Суспільного.

Місцеві вибори в Запоріжжі завершились, але питання «виборчої алхімії» - підрахунку голосів, залишились відкритими. Як рахувати волевиявлення «по-новому» та, відповідно, скільки кандидатів від партій-переможців отримають мандати у представницькій владі міста, розкаже соціолог, кандидат соціологічних наук, Фелікс Хрустальов у першій студії програми.

Від 2 листопада учні 5-11 класів, а це переважна більшість школярів запорізьких шкіл, навчаються дистанційно. Про дидактичні новації онлайн освіти, що запроваджені у начальному процесі,  розкаже заступниця директора загальноосвітньої школи № 76 Олена Собакар у другій студії програми.

Як долучитися до написання історії Запорізького краю та стати співавтором першої української енциклопедії «Українська гастроспадщина: традиції гостинності та культура приготування страв», у третій студії програми розповість консультант проєкту,  доктор історичних наук Сергій Білівненко.

Інші випуски
Більше відео