Діабет та ковід. Навчання ветеранів АТО/ООС. Козацький зимівник

12 лис. 19:00


Дивіться у випуску. Минув місяць, відколи у громадському транспорті Запоріжжя запрацювала система безконтактної оплати проїзду. У всіх автобусах, тролейбусах та трамваях за проїзд можна розрахуватися за допомогою смартфона чи банківської картки. Як працює система – дізнавалися журналісти Суспільного.

Військовослужбовці  Національної гвардії України патрулюють місця масового скупчення людей, зокрема - зупинки громадського транспорту. 

14 листопада на календарі -  Всесвітній день боротьби з діабетом. Актуальність проблеми зумовлена масштабністю розповсюдження цукрового діабету. Бо захворюваність щорічно збільшується у всіх країнах на 5-7%, а кожні 12-15 років — подвоюється. Як наслідок, катастрофічне зростання кількості хворих набирає характер неінфекційної епідемії.  Детальніше  говоримо із гостею студії - Юлією Дєтковою – кураторкою просвітницьких програм ГО «Діабетик».

Запорізькі ветерани АТО\ООС  опановують нову професію управителя ОСББ. Навчання оплачують соцзахисти за кошти Мінветеранів. По завершенню навчання ветерани складуть кваліфікаційний іспит і отримають професійний сертифікат. Детальніше про навчання ветеранів із організаторами та учасниками проекту – КОСТЯНТИНОМ  ДЕНИСОВИМ,

НАЧАЛЬНИКОМ  ВІДДІЛУ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ МІНІСТЕРСТВА У СПРАВАХ ВЕТЕРАНІВ УКРАЇНИ,

АНДРІЄМ НЕСМАЧНИМ, УЧАСНИКОМ  НАВЧАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ, КЕРІВНИКОМ  ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АТО, НАТАЛІЄЮ  СЕЙСЕБАЄВОЮ,  КАНДИДАТКОЮ  ЕКОНОМІЧНИХ НАУК, ДОЦЕНТКОЮ  КАФЕДРИ ФІНАНСІВ, БАНКІВСЬКОЇ СПРАВИ ТА СТРАХУВАННЯ, КУРАТОРКОЮ  КУРСІВ  УПРАВИТЕЛІВ ОСББ.  

Козацький зимівник розміром 2,5 на 2 метри з двома печами знайшли археологи на Хортиці у Совутиній балці.  За попередніми даними, будівля господарського призначення. На місці розкопок розташовано близько 10 приміщень. Знахідку датують  18 ст., на це вказують артефакти, зазначив  ДМИТРО КОБАЛІЯ – ЗАВІДУЮЧИЙ ВІДДІЛУ ОХОРОНИ ПАМ’ЯТОК НАЦІОНАЛЬНОГО ЗАПОВІДНИКА «ХОРТИЦЯ».

До Міжнародного дня людей з інвалідністю та Міжнародного дня прав людини, які відзначаються в грудні, БФ «Соціальні ініціативи бізнесу» оголосив відкритий конкурс відеоробіт на тему «Світ однаковий для всіх». Детальніше про це розкажуть гості в студії - СВІТЛАНА ВАНЮХІНА – ДИРЕКТОРКА БФ «СОЦІАЛЬНІ ІНІЦІАТИВИ БІЗНЕСУ»

ГАЛИНА АЗАРОВА – ПРОГРАМНА МЕНЕДЖЕРКА БФ «СОЦІАЛЬНІ ІНІЦІАТИВИ БІЗНЕСУ».

Інші випуски
Більше відео