"Збережи пам’ять. Збережи правду". 16 днів проти насильства. Ти записався у волонтери? |Сьогодні. Головне|17.11.2020

17 лис. 19:00


Відсьогодні Український інститут національної памяті до 87 роковин Голодомору 32-33 р.р. розпочинає інформаційну кампанію пошанування жертв Голодоморів в Україні: «Збережи пам’ять. Збережи правду". Гість першої студії програми - історик, завідувач відділу Обласного краєзнавчого музею Володимир Лініков – розповість про особливості вивчення цього трагічного історичного періоду та про сучасний формат пошанування його жертв і героїв. Кульмінацією заходів стане вже традиційна акція “Запали Свічку пам’яті”. Цього року вона відбудеться  28 листопада.

Гостя другої студії  Аліна Удоденко -  фахівчиня із соціальної роботи  Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проанонсує початок всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», до якої незабаром долучиться і Запорізька область. Під час бесіди з ведучою буде порушена проблема гендерно обумовленого насильства у сім`ях сотен запоріжців. Глядачі дізнаються про те як, не миритися з приниженням та гідно протистояти родинній тиранії.

Хочеш розвивати волонтерство у своєму місті? Долучайся до всеукраїнської програми «Агенти Волонтерства» Української Волонтерської служби. Детальніше щодо програми Української служби волонтерства розказала Вікторія Зацнова, менеджерка проекту. Спілкувалася з нею – журналістка Суспільного Інна Халеп.

 

 

А  у новинних випусках програми – інформація про те, що сьогодні на одному з українських телеканалів стартує показ українського пригодницького серіалу «Козаки. Абсолютно брехливі історії», який частково знімався на Хортиці минулого року. Події 12 серійного фільму відбуваються наприкінці  XVI-XVII століття. Одну з головних ролей – козака Назара – зіграв наш земляк Андрій Ісаєнко. Про зйомки окремих епізодів серіалу, дивіться у сюжеті наших кореспондентів.

Під кінець археологічного сезону науковці Національного заповідника «Хортиця»  продемонстрували широкому загалу  козацький зимівник, що був розкопаний у Савутиній балці на північно-східній території острова. Як жили наші славетні пращури у репортажі наших кореспондентів Ольги Ларионової та Олега Стригунова з місця розкопок.

Інші випуски
Більше відео