«Збережи пам’ять, збережи правду!». Голодомор на Запоріжжі 1932-33рр |27.11.2020|

27 лис. 19:00


Сьогодні у програмі. “Збережи пам’ять, збережи правду!» - закликає українців Інститут національної пам`яті  у переддень 87-х роковин Голодомору в Україні, який відзначаємо в останню суботу останнього місяця осені. Яку правду про Голодомор треба зберегти і наскільки загроза паплюження цієї правди є реальною сьогодні, розкаже гість першої студії – історик та краєзнавць Володимир  Лініков.

Про одну із найдраматичніших сторінок з історії Запоріжжя –  функціонування дитячого будинку на колишній вулиці Рози Люксембург (сьогодні вул. Олександрівська), який у 1932-33 роках перетворився на конвеєр смерті, розповість дослідниця, завідувачка відділу історичних досліджень Інституту Голодомору-геноциду, кандидатка історичних наук Інна Шугальова. 

А з випусків новин ви дізнаєтесь про трощу та паплюження вандалами-українофобами меморіальних дощок, встановлених на будівлі, де у 32-33 роках знаходився сиротинець; про створення тропічної оранжереї у міському ботанічному саду Запоріжжя та про персональну виставку мелітопольської художниці Віри Дегтяренко, що відкрилася у галереї  Запорізької обласної Спілки художників. 

Про те, як долучитися до привітання дітей учасників АТО та ООС з Різдвом  розповість запорізька волонтерка Олена Ярошенко - гостя третьої студії програми.

Інші випуски
Більше відео