Технохаб. Вибори голови облради. Розвиток туризму.

14 гру. 19:00


Дивіться у випуску. Головною подією політичного життя Запорізької області залишаться обласна рада та події, навколо неї. Нагадаю, що минулої п`ятниці розпочала роботу перша сесія восьмого скликання. Депутати оперативно проголосували за кілька питань процедурного змісту і перейшли до обрання голови ради. Про хронологію подій першого засідання та які події їй передували говоримо з гостем студії Олександром Зубченком, кандидатом соціологічних наук, головою громадської організації «Південноукраїнський гуманітарний альянс».

ІТ- освіті у Запорізькій політехніці – 50! Автентичною відзнакою ювілею стало відкриття у, яке на базі кафедри інформаційних технологій електронних засобів Національного університету відбулося 9 грудня цього року. TechnoHUB - це відкритий простір в форматі мережі лабораторій FabLab для забезпечення можливості студентів, талановитої молоді та підприємців Запорізького регіону займатися технічною творчістю і працювати над інноваційними проектами. Про ці можливості і важливість ІТ- освіти говоримо із гостями нашої студії: Галиною Шило, завідувачкою кафедри інформаційних технологій електронних засобів НУ Запорізька політехніка. Олексій Шевченко, старший викладач кафедри інформаційних технологій електронних засобів. Анастасія Дичко, начальник відділу автоматизованої системи управління виробництвом та інформаційних технологій «АЛД інжиніринг та будівництво». У Запорізькій області працюють над створенням Стратегії розвитку туризму. 08 грудня відбулося онлайн засідання робочої групи в облдержадміністрації. До розроблення Стратегії закликають долучитися й експертів з туристичної галузі області. Що це за Стратегія і як має вплинути на розвиток туризму регіону – про це будемо говорити із директором Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владиславом Мороко.

Також дивіться у випуску новин: 1. Жителі запорізького селища ДД скаржаться на розбиту дорогу та відсутність освітлення 2. У семи центрах надання адміністративних послуг Запоріжжя встановили контейнери для роздільного збору відходів 3. Жителька Мелітополя посіла перше місце на конкурсі краси Plus Size 4. У Запоріжжі відбувся цирковий конкурс 5. Запоріжанка виготовляє незвичайні новорічні прикраси

Інші випуски
Більше відео