Підсумковий випуск новин | 15.12.2020

15 гру. 18:25


 

Друге засідання сесії Запорізької обласної ради 8-го скликання намагалися зірвати. Причина  відсутність необхідної кількості депутатів. У повному складі відмовились реєструватися фракції партій «Слуга народу», «Батьківщина», «Опозиційний блок», та «Єднання». Протягом години у сесійній залі сперечалися, потім депутати названих фракцій її залишили. З подробицями - кореспондентка Суспільного Ольга Ларіонова.

 

 

Головою Запорізької обласної ради обрано Віталія Боговіна. Він складв із себе повноваження голови обласної адміністрації.

 

 

Ветерани АТО сьогодні прийшли до Запорізького обласного Держ/гео/кадастру - вимагати гарантовану  Законодаством України землю. Загалом близько дев’яноста учасників бойових дій протягом шести років не можуть отримати земельні ділянки у Ново олександрівській громаді. Журналісти Суспільного дізнавались, чому саме гальмується процес отримання земельних ділянок.

 

 

Журналісти Суспільного звернулися за коментарем до обласного управління Держгеокадастру  щодо розяснення  ситуації  Відповідь пообіцяли надати після отримання інформаційного запиту у встановлений Законодавством термін. 

 

 

У Запорізькій області рекорд одужання від коронавірусу за добу. Ковід-19 здолали 1079 людей. А от захворіли минулої доби 599 жителів області  повідомили сьогодні в обласному лабораторному центрі. Всього ж, з початку пандемії, в регіоні  396 пацієнтів померли від ускладнень.

 

 

Смертельна аварія сталася поблизу села Заповітне, Кам’янсько-Дніпровського району області – у результаті померла 5-річна дитина, ще четверо людей травмувалися.

 

 

Випускниці запорізького «Січового колегіуму» Дар*я Ріжко й Таїсія Зінов*єва перемогли у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України. 8 грудня їх нагородили обласною премією у режимі онлайн. З юними дослідницями та їхніми викладачками поспілкувалися журналісти Суспільного.

 

 

У запорізькому палаці спорту «Юність» відбувся перший турнір дитячої футбольної ліги «kozak». У ньому взяли участь 10 команд, діти віком від 5 до 8 років. За словами його організаторів, такі змагання планують проводити щороку.

 

 

Листи Святому Миколаю пишуть запорізькі діти, готуючись до свята 19 грудня. Зазвичай, приймає він їх на острові Хортиця. Але цьогоріч, через пандемію, курень Святого Миколая не діє. Листи привозять, або надсилають, тільки до іншої його так званої «резиденції» - міського Палацу дитячої та юнацької творчості.

 

Інші випуски
Більше відео