Підсумковий випуск новин | 20.01.2021

20 січ. 11:53


Запобіжний захід – тримання під вартою Ірини Суханової, котра обвинувачується у вбивстві дитини, подовжили на 60 діб сьогодні в Шевченківському районному суді Запоріжжя. На судовому засіданні також були розглянуті відеоматеріали та документи, представлені адвокатами обох сторін. Нагадаємо, Ірина Суханова заробляла тим, що влаштувала у власній квартирі нелегальний дитячий садок. Одна дитина - Олеся Гак - померла в її оселі. Сторона обвинувачення наполягає, що це умисне вбивство й вимагала сьогодні в суді залишити обвинувачувану під вартою. Захисники Суханової доводили, що запобіжний захід можна змінити на цілодобовий домашній арешт. Але суд задовольнив клопотання прокурора та сторони потерпілих.

Європейський суд із прав людини взяв до розгляду скаргу запоріжанки Яни Чистякової. На цей час рекомендував Мінюсту України призупинити процедуру повернення її дитини до Мексики. Два роки жінка у запорізьких судах та у Верховному суді України намагається відстояти право на свою доньку Мішель, яка народилася у шлюбі з громадянином Мексики Карлосом Тревіно. Натомість чоловік прагне забрати їхню спільну дитину на свою батьківщину. Подробиці – у моєї колеги Ольги Ларіонової.

Державну тарифну політику потрібно зробити більш соціально відповідальною. Про це сьогодні йшлося під час селекторної наради голови обласної державної адміністрації Олександра Старуха з головами районних держадміністрацій та територіальних громад. Олександр Старух повідомив, що держава визначила верхню межу ціни на газ від будь-якого постачальника, яка не має перевищувати 6 гривень 99 копійок за кубометр та буде діяти до завершення опалювального сезону. Тим часом люди можуть у будь-який момент вільно змінити постачальника через смартфон або «Приват 24».

Жіночий гребінець виробництва кінця 19-го-початку 20-го століття знайшов поблизу села Веселянка, що в Запорізькому районі, представник громадської організації «Ритон» Євген Хмелевськой. Ритонівці вважають, що саме тут, на в’їзді в Веселянку, ймовірно, розташовувалась економія дворянської родини Канкриних, котрі проживали на запорізьких землях протягом кількох століть. Втім головна мета пошуковців – знайти їхні останки, четверо з них захоронені у сімейній усипальні поблизу Веселянки.  

 

Інші випуски
Більше відео