День Соборності. Лінійний прискорювач. Рушники єднання. | Сьогодні. Головне | 22.01.2021

22 січ. 19:00


Україна відзначає День Соборності. За яких умов 22 січня 1919 року (за новим стилем) та у чому історична сутність Акту Злуки Українських земель? Як ця історична подія від 20-х років минулого століття впливала на прагнення українців до державного суверенітету, розкаже історик Володимир Лініков. Про те, як всеукраїнська акція «Ланцюг єднання» відбувалася у Запоріжжі 21 січня 1990 року дізнаємося від співорганізатора акції Олександра Черненка.  

У Запорізькому протипухлинному центрі тривають фінішні роботи із запуску в експлуатацію надсучасного обладнання з лікування онкологічних захворювань – лінійного прискорювача. Про те, переваги обладнання та строки введення в експлуатацію прискорювача глядачі дізнаються від головного лікаря центру Михайла Єсаянца.

Від координаторки групи «Запорізькі берегині» Олени Шевчук та засновниці безкоштовних курсів з вишивки Ксенії Мороз глядачі дізнаються це один спосіб зшивання України у прямому сенсі – вишивання автентичним орнаментом та узорами до Дня Соборності рушників єднання.

А з випусків новин ви дізнаєтесь про те, як відзначали День Соборності на офіційному рівні на головній площі міста та патріотичний актив Запоріжжя на Хортиці;

про порятунок лебедя, що примерз до криги жителями с. Олександрівка Приазовського району та про те, як співробітникам Запорізької обласної наукової бібліотеки вдається утримувати свого читача.

Інші випуски
Більше відео