Чи штрафують "євробляхерів"? Доступ до міськради. Пам’яті героїв Крут

29 січ. 20:17


Дивіться у випуску: для власників автомобілів на єврономерах знову "тривожні" часи: на інформаційних ресурсах мережі інтернет з’являються повідомлення про те, що поліція почала штрафувати євробляхерів за порушення митного законодавства. Цього не спостерігалося з жовтня минулого року. Про шляхи врегулювання багатолітньої історії протистояння між власниками автомобілів на іноземній реєстрації та владою у програмі говоримо із головою обласної організації ГО «Автоєвросила» Владиславом Погорєловим та народним депутатом Сергієм Штепою (телефоном з Києва).

27 січня 2021 року більше десяти журналістів знову не пустили на сесію Запорізької міської ради. У адмінбудівлі зачинили всі входи. А сьогодні, 29 січня, на сесію міської ради Мелітополя не пустили представників ЗМІ, повідомляє місцевий ресурс «Наш город плюс» Що треба робити, аби забезпечити жителям області право на отримання суспільно важливої публічної інформації, а журналістам місцевих ЗМІ - якісне виконанняпрофесійного обов’язку. Про це просто зараз із організаторками журналістського протесту під будівлею міської ради і першими підписантками Відкритого звернення журналістів Запоріжжя до верховної влади країни – Катериною Майбородою та Ельмірою Шагабудтдиновою.

29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Бій відбувся 29 січня 1918го біля залізничної станції Крути за 130 км від Києва. Завдяки звитязі українських вояків ворожий наступ більшовиків зупинено на декілька днів. На пошанування пам’яті Героїв Крут у Запоріжжі сьогодні відкрили нову тематичну експозицію у краєзнавчому музеї і відбулася традиційна Смолоскипна хода. Просто зі Смолоскипного маршу до нашої студії завітав організатор – голова обласного осередку ВГО «Сокіл», учасник бойових дій - Денис Ясинський.

Ще у випусках новин: Акція протесту проти дій органів влади щодо підприємства «Мотор Січ» відбулася сьогодні біля обласних управлінь Служби безпеки України, поліції та прокуратури.Зокрема, біля поліції та прокуратури, за підрахунками кореспондентів Суспільного, зібралися 46 людей, аби передати заяви до керівництва відомств. Учасники акції, серед них – працівники підприємства, вимагали відсторонити керівництво «Мотор Січі» та провести загальні збори акціонерів. Керівники обласних закладів охорони здоров’я, спільно з новими очільниками обласної ради та профільного Департаменту, сьогодні обговорили шляхи вирішення проблем, пов’язаних із функціонуванням та реформами медичної галузі. Учасники заходу надали пропозиції щодо деяких змін умов праці лікувальних закладів. Облаштувати пандуси, підйомники, кабінки для дітей з фізичними порушеннями у туалетних кімнатах, розширити проходи у класні кімнати відтепер зобов’язані школи Запорізької області згідно з вимогами Санітарного регламенту, що вступив у дію з 1 січня 2021 року. Регламент визначає медичні вимоги безпеки, правила і норми щодо освітнього середовища у всіх типах закладів загальної середньої освіти. Його положення сьогодні обговорили на онлайн конференції керівники закладів загальної середньої освіти області спільно з представниками Державної служби якості освіти у Запорізькій області та головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

 

Інші випуски
Більше відео