Електронні трудові книжки. Смертельна батарейка. Музей на Хортиці

23 кві. 19:00


Сьогодні у випуску:

     Коли запрацюють електронні трудові книжки? 10 березня 2021 року було оприлюднено Закон, котрий підписав Президент України. Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі. Набуває чинності він 10 червня 2021 року. Які зміни будуть запроваджені розкаже гість студії Сергій Кам’янченко - заступник начальника Головного управління, начальник Управління з питань виплати пенсій ГУ Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

     “Смертельна батарейка” — під такою назвою у Запоріжжі розпочався проєкт з утилізації батарейок. У торговельних мережах та освітніх закладах міста встановлюються додаткові пункти куди можна принести використані батарейки. Започаткували таку ініціативу - Лілія Орел, засновниця і керівниця Благодійного фонду "Допомога справою", а також волонтер фонду - Олексій Орел, які в студії розкажуть про проект та його необхідність.

Дивіться у випуску новин:

    У Запоріжжі міжнародний сервіс таксі почав безкоштовно возити медиків обласної клінічної лікарні на роботу. Акцію започаткували через карантинні заходи, зокрема, обмеження роботи громадського транспорту, через які медикам складно добиратися до роботи.

    Акцію «Ні колаборантам у Запоріжжі!» організували сьогодні представники Національного корпусу біля Запорізької міської ради о 10-00, за годину до початку сесії. Зо два десятки учасників вимагали від місцевих депутатів звернутися до Верховної Ради України, президента й Уряду якнайшвидше розглянути й ухвалити законопроєкти щодо колабораціонізму – тобто, співпраці окремих громадян чи груп із країною-агресором проти України.

     Секретаря Запорізької міської ради Геннадія Наумова депутати звільнили з посади більшістю голосів під час роботи 5-тої сесії міськради 8-го скликання. За це рішення проголосували 44 депутати з 63-х зареєстрованих. Новим секретарем міськради обраний представник фракції “Слуга народу” Анатолій Куртєв.

     Низку проблемних питань вирішували сьогодні і на сесії Новоолександрівської селищної ради.

     Проєкт реконструкції Музею історії запорозького козацтва та Кургану єдності України презентували сьогодні на острові Хортиця.

Інші випуски
Більше відео