Підліткове самогубство: як не допустити? Уроки Чорнобиля

26 кві. 19:00


Сьогодні у випуску:

Як зрозуміти, що дитина, підліток потребує допомоги, як не зашкодити їй й не втручатися в особистий простір, та хто в першу чергу має реагувати: батьки чи педагоги – саме цьому й буде присвячена наша розмова. Нагадаємо, що в Запоріжжі відкрили кримінальну справу “доведення до самогубства” щодо загибелі 9-класниці запорізької гімназії №47 Вікторії Зайцевої. Дівчинка покінчила з життям 4-го квітня, але її історія набула суспільного резонансу тільки після того, як родичі виклали в інтернеті передсмертний лист Вікторії, де вона звинувачує у своїй смерті вчителів та однокласників. Власне про дитячу, підліткову поведінку сьогодні й будемо говорити з гостями в студії - з Директором БФ "Імпульс.ЮА" Миколою Колодяжним та психологинею Галиною Гук.

26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Під час експерименту на 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталися два вибухи. Цього року 35 річниця від дня аварії на ЧАЕС. Нині на території Запорізької області проживають більше ніж 7 тисяч осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Гості студії - Павло Білан, голова громадського об’єднання «Чорнобильці Запоріжжя» та Сергій Мінаєв — голова Чорнобильської організації співробітників МВС.

Дивіться у випуску новин:

Залишити під вартою до 25 червня включно – таке рішення ухвалив Шевченківський районний суд міста Ірині Сухановій. Жінка звинувачується у смерті дитини.

Вірмени Запорізької області вшанували пам’ять жертв геноциду вірменського народу 1915-го року. Як це було — бачили журналісти Суспільного.

У Запоріжжі з нагоди 35-тої річниці з моменту техногенної катастрофи, спричиненої вибухом на четвертому реакторі Чорнобильської атомної електростанції, вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів аварії. Мітинг-реквієм відбувся біля Меморіалу героям-ліквідаторам Чорнобильської катастрофи.

Згадати суворі уроки Чорнобиля. Запоріжець, ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС Олександр Ковальов поділився спогадами з журналістами Суспільного, як він, будучи 21-річним хлопцем, строковиком, відправився на ліквідацію аварії 28 квітня 1986 року.

Інші випуски
Більше відео