Безпека в освітніх закладах. Підвезення школярів в громадах. Військова служба

29 кві. 18:00


Сьогодні у випуску:

Як зробити освітній простір безпечним та комфортним? Про це розкажуть гості студії -Тетяна Озерова - начальниця управління державної служби якості освіти у Запорізькій області та Катерина Звєрєва, керівниця ГО “Хочу вчитися”. Нагадаємо, 26 квітня у Запоріжжі з вікна другого поверху дитячого садка випав 4-річний хлопчик. Зараз дитина перебуває у лікарні з політравмами.

Шкільний автобус — як організувати підвезення дітей до школи на території громад? На Суспільному мовленні Запоріжжя стартував інформаційний марафон. Протягом двох днів 28 та 29 квітня журналісти телеканалу висвітлюватимуть тему організації підвезення дітей до навчальних закладів у сільській місцевості. Із завершенням реформи децентралізації змінилися кордони територіальних громад, тож і виникли ситуації коли школа територіально знаходиться в одній громаді, а діти, які там навчаються — проживають в іншій. Детальніше про ситуацію розповість гість студії - Аскад Ашурбеков, директор Агенції регіонального розвитку Запорізької області.

Дивіться у випуску новин:

Запорізька область отримає додаткову державну субвенцію на розвиток медичної галузі регіону: 48 мільйонів 300 тисяч гривень для закупівлі 8-ми рентгенівських і 5 ультразвукових діагностичних систем. Крім того, 30 мільйонів 615 тисяч гривень скерують на закупівлю кисневих концентраторів для первинної ланки медичних закладів області.

Запорізька область має шанс вийти з «червоної зони» наступного тижня – за умови безпечного початку травневих свят, зокрема, Великодня. Про це сьогодні сказав голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Які відмінності між особами, які уклали контракт для проходження служби у військовому резерві й тими особами, які зараховані до військового оперативного резерву, роз’яснили запоріжцям сьогодні під час брифінгу у Запорізькому обласному комісаріаті.

В Олександрівському лісництві рятувальники разом з представниками обласного управління лісового та мисливського господарства провели тренування з безпечного поводження в еко-системах.

Гандболісти збірної України у Запоріжжі поступились збірній Чехії у відбірковому матчі до чемпіонату Європи 2022 року. Збірна України, кістяк котрої складався із гравців запорізького “Мотора”, протягом усієї зустрічі поступалась суперникам. Після першого тайму господарі програвали 12:16​. Остаточна перевага чехів склала два м’ячі — 28:26​.

Інші випуски
Більше відео