Депортація кримських татар. Мобілізація резервістів. Живописне Запоріжжя

18 тра. 19:00


Сьогодні у випуску:

Сьогодні в Україні вшановують пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу. Вранці 18 травня 1944 року сталінський режим підготував і здійснив силами НКВС-НКДБ спецоперацію примусового виселення корінного народу Криму – кримських татар. Їх загнали у товарні вагони і повезли у Сибір і Середню Азію. Сьогодні говоримо про втрачене дитинство, втрачені життя. Чому відбулася депортація кримських татар, чому лунають слова про зраду, і про чию зраду насправді можемо говорити? Гість студії: Ніяра Мамутова - голова кримськотатарської громадської організації «Ана-Юрт».

Сьогодні, 18 травня відзначають День резервіста України. Крім реформування системи військового обліку та військкоматів, він передбачає, що без оголошення мобілізації можна призвати на військову службу резервістів. Відповідний закон був підписаний 30 березня 2021 року. Тож, як змінилися умови контракту говоримо із Андрієм Якуніним — заступник військового комісара з морально-психологічного забезпечення запорізького ОТЦК та СП та Яном Корольовим — старшиною резерву, командиром взводу роти контрдиверсійної розвідки ЗБТО.

Дивіться у випуску новин:

Сьогодні, 18 травня, в Україні вшановують пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу. Журналісти Суспільного поспілкувалися з однією з родин, які були депортовані зі своєї Батьківщини в 1944 році. Подробиці – далі у сюжеті

У Запорізькому обласному краєзнавчому музеї вперше відкрили художню галерею картин із музейних фондів «Живописне Запоріжжя»

Запорізька пара волейболісток-пляжниць Ангеліна Хміль та Тетяна Лазаренко стали бронзовими призерками чемпіонату Європи. Зі спортсменками поспілкувався Валентин Пересипкін

Інші випуски
Більше відео