Зарплатня “у конверті”. ВІЛ/гепатити. Менонітський меморіал

21 тра. 19:00


Сьогодні у випуску: “Виходь на світло” — в Україні розпочалася інформаційна кампанія щодо легалізації не задекларованої праці. Тож, що робити аби таке явище, як зарплатня “у конверті” зникло — розкаже в студії Ірина Ващиліна, головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів головного управління Держпраці в Запорізькій області.

У Запоріжжі завершується “Європейський тиждень тестування”, що тривав з 14 по 21 травня. Такий захід відбувається двічі на рік, аби проінформувати громадян щодо розповсюдження ВІЛ/СНІД та вірусних гепатитів. За даними ВООЗ, Україна залишається серед лідерів у Європі за масштабами їх поширення, одна з причин - несвоєчасна діагностика та недостатня поінформованість громадян. Детальніше говоритимемо у студії із гостем - Сергієм Старостенком, виконавчим директором БО "Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя".

Дивіться у випуску новин: У Запоріжжі та області сьогодні стартувало ЗНО з хімії, на нього зареєструвалося 511 осіб.

На острові Хортиця завершується монтаж надгробків менонітського Меморіалу.

Гала-концертом у Запорізькому театрі юного глядача завершився обласний літературно-мистецький фестиваль «Поетичний травень 2021». Запорізькі поети, письменники та митці провели кілька десятків творчих зустрічей з жителями громад регіону, відвідали батьківщину засновника фестивалю, письменника, поета і гумориста Петра Ребра - село Білоцерківку.

Запоріжець, ветеран АТО, інвалід війни, спортсмен Євген Олексенко виборов дві золоті медалі на міжнародних змаганнях “Ігри воїнів” в номінаціях “штовхання ядра” та “пауерліфтинг”.

Інші випуски
Більше відео