Система накопичення енергії. Реформа освіти. Тарасова груша

24 тра. 19:00


Сьогодні у випуску:

20 травня в Енергодарі, біля Запорізької ТЕС, введено в експлуатацію першу в Україні промислову систему накопичення енергії. Зокрема запустили батарею потужністю 1 Мвт і ємністю 2.25 Мвт на год. Система накопичення енергії здатна балансувати енергосистему, гарантуючи її гнучкість, забезпечувати миттєве регулювання частоти мережі та гарантувати стабільну якість електроенергії. А ось, власне, які ж переваги від роботи такої системи в області для споживачів, та чи власне буде дешевшою електроенергія, та чи буде негативний вплив на навколишнє середовище та здоров’я людей від роботи такої системи — про це все поговоримо з гостею в студії - Людмилою Любім - першою заступницею голови Запорізької обласної ради.

З нагоди 160-тої річниці перепоховання праху Тараса Шевченка на Чернечій горі у Каневі, запоріжці вшанувати пам’ять Великого Кобзаря 22 травня під Тарасовою грушею. Називають грушу - Тарасовою, оскільки вважають, що саме в 1843-му році протягом двох тижнів Тарас Григорович Шевченко перебував на місці колишнього обійстя в селі Вознесенка місцевого землероба Прокопа Булата. У студії говоримо із кандидатом історичних наук - Сергієм Білівненком, - про те, чи є з історичної точки зору груша дійсно Тарасовою. Дивіться у випуску новин:

Жителі селища Вільноадріївка Вільнянського району Запорізької області виступають проти закриття місцевої загальноосвітньої школи У Запоріжжі безкоштовно роздавали кошенят та цуценят. Благодійний ярмарок під назвою «Візьми друга з притулку» влаштували на площі Маяковського волонтери притулку для тварин «Шанс»

“Архітектура проти ночі” — під такою назвою у Запорізькій центральній міській бібліотеці відбулась низка культурно-просвітницьких заходів. Їх присвятили Міжнародному дню музеїв, що відзначався 18-го травня. Лекції, квести, екскурсії об’єднали однією темою — формування бренду Запоріжжя, привабливого для туристів та краян. Детальніше — у сюжеті Суспільного.

Інші випуски
Більше відео