Доступність безоплатних ліків. Площа Запорізька | Сьогодні. Головне | 25.08.2021

25 сер. 19:00


Сьогодні у випуску:

    Запорізьку область відвідали представники держпідприємства “Медичні закупівлі України”, аби розказати лікарям, як формувати потребу регіону для забезпечення пацієнтів безоплатними ліками. Підприємство закуповує ліки та медвироби за кошти держбюджету за 19-ма напрямами. Це препарати для лікування дорослої та дитячої онкології, ДЦП, розсіяного склерозу, дорослої та дитячої гемофілії, туберкульозу, орфанних захворювань тощо. Шість медичних закладів Запорізької області у 2021 році отримають ліки для надання безоплатної допомоги пацієнтам на суму близько 200 мільйонів гривень. Гості: Ксенія Квітка, радниця з питань комунікації ДП “Медичні Закупівлі України”, коментар Олексія Кулинича, директора Департаменту охорони здоров’я ЗОДА.

    У Запоріжжі триває реконструкція площі Запорізької. Журналісти Суспільного мовника розказували про початок та хід робіт, котрі розпочалися понад один рік тому — у 2020 році. Як триває реконструкція зараз, що зроблено та які плани подальших робіт — говоримо сьогодні із Дмитром Сірим, депутатом Запорізької міської ради та Романом Акбашем, краєзнавцем.

Дивіться у випуску новин:

• Стан 12-ти річного хлопчика, якого 23 серпня із мед закладу Генічеська перевезли до Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні наразі важкий – кома 3 ступеню.

• В обласному Перинатальному центрі новонароджена дівчинка отримала опіки спини та сідниць першого та другого ступеню.

• До 30-річниці Незалежності України запорізький альпініст аматор розгорнув прапор запорізької області на вершині семитисячної гори.

Інші випуски
Більше відео