Іловайськ: Запорізькі герої. Автоматичні камери на автошляхах. "Запорозький Спас.

30 сер. 19:00


Сьогодні у випуску:

Події семирічної давнини сьогодні згадує герой України, мелітополець Євген Сидоренко. У 2014 чоловік на трофейному російському танку Т-72 вступив у бій із колоною російських військових і кілька годин бився з ними. На цій машині потім виходив через Іловайський “зелений коридор”. На честь 30-річчя Незалежності України президент Володимир Зеленський надав йому звання “Героя України” та вручив орден “Золотої зірки”. З ним спілкувалися журналісти Суспільного мовника.

Від 27 серпня 20 комплексів автоматичної фото- та відео-  фіксації порушень правил дорожнього руху запрацювали на дорогах України. Відповідні камери розташовані на шляхах Полтавської, Львівської, Волинської та Київської областей, а також у містах Запоріжжя, Мелітополь та Кривий Ріг. Що мають знати власники транспортних засобів — розкаже у студії Світлана Михайловська, начальниця управління патрульної поліції в Запорізькій області.

Дивіться у випуску новин:

• Сто запоріжців долучилися до всеукраїнського забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Захід відбувся 28 серпня у парку Перемоги. Учасники додали дистанції у 2, 5 та 10 км. У такий спосіб містяни вшанували пам’ять загиблих Захисників України.

• Троє людей, які отримали поранення під час стрілянини на Набережній магістралі Запоріжжя, нині перебувають у 5-й міській лікарні, їхній стан - середнього ступеня важкості.

• 176 тестів на ВІЛ зробили запоріжці та гості міста впродовж 27-28 серпня.

• 25 міжнародний фестиваль національних воїнських та традиційних культур «Запорозький спас» відбувся у Запоріжжі.• Гандболісти запорізького «Мотора» вийшли у «Фінал чотирьох» Сеха-Ліги, двічі здолавши словацький "Татран" із Прешова.

Інші випуски
Більше відео