“Маю право дихати”. Отримання інсуліну. | Сьогодні. Головне | 01.10.2021р.

1 жов. 19:00


Сьогодні у випуску.

В Україні відсутні нормативи екологічної безпеки якості повітря. - Таку відповідь від Міндовкілля отримала уповноважена учасниками мітингу “Маю право дихати” Тетяна Ярмохіна. Нагадаємо, екологічний мітинг відбувся 19 вересня 2020 року під стінами Запорізької обласної державної адміністрації. Долучитися до процесу відстоювання інтересів громади - активісти закликали й народних обранців від Запорізької області. Тож, про покроковий план дій — як громадськості вплинути на зміну екологічного законодавства будемо обговорювати сьогодні у студії із Тетяною Ярмохіною, уповноваженою учасниками мітингу “Маю право дихати” та Анною Липкою, авторкою петиції.

З 1 жовтня програма забезпечення інсулінами перейшла до адміністрування Національної служби здоров’я України. Попередній механізм відшкодування вартості препаратів інсуліну за субвенцією мав суттєві недоліки. Зокрема, недостатній розмір субвенції для забезпечення 100% потреби пацієнтів з цукровим діабетом спричиняв необхідність дофінансовування програми з боку місцевої влади. Як отримати інсулін за новими правилами — говоримо із Наталією Шулікою начальник управління у Запорізькій області Східного МРД.

У випуску новин:

• Акцію протесту проти будівництва каолінового кар’єра на Вільнянщині влаштували сьогодні у Запоріжжі представники громадських організацій “Вольтерра” та “КОШ”, а також жителі міста Вільнянськ;

• 827 кисневих концентраторів надійшли сьогодні до Центру первинної медико-санітарної допомоги №10 міста Запоріжжя. - Жителі будинку № 234 на проспекті Соборному, де рік тому з’явилася тріщина, вимагають, аби там розпочали капітальний ремонт. Зокрема, житель 3 під’їзду Сергій Биткін каже: знову почав тріскатися температурний шов, але, попри це, дехто з жителів повернувся до аварійних квартир. Більше розповість Дар’я Пасічник;

 Понад тисячу гектарів нових лісів планують висадити на території Запорізької області у рамках громадської акції “Створюємо ліси разом”, котра стартувала сьогодні.

Інші випуски
Більше відео