Підсумковий випуск новин | 12.01.2022

12 січ. 13:27


В цьому випуску:

- Сьогодні, 12 січня, 50-ті роковини від початку «великого погрому» - операції КДБ «Блок» проти українських дисидентів. На початку 1970-х років Москва розв’язала масові репресії проти українських правозахисників, борців за вільну демократичну Україну, представників української інтелігенції. 12-14 січня 1972 року КДБ УРСР розпочав «операцію «Блок», заарештувавши велику групу українських дисидентів. Тоді в Україні було заарештовано близько 100 осіб, понад 80 із них було засуджено за антирадянську діяльність.

- Об’єкти “Великого будівництва”, які не встигли зробити за попередньо озвученими графіками торік, матимуть перехідне фінансування та експлуатуватися розпочнуть поточного року. Про це Суспільному сказав голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух. Зокрема, йдеться про міст із Хортиці на лівий берег у Запоріжжі, музей історії Запорозького козацтва та обласну Школу вищої спортивної майстерності.    

- Нові нормі харчування впроваджують в українських дитсадках і школах із 1 січня, згідно з постановою Кабінету Міністрів. Що смачного й корисного пропонують школярам, а також чого не вистачає, журналісти Суспільного дізнавались, зокрема, у Ново олександрівській та Кушугумській територіальних громадах Запорізького району.

- Жителям будинку № 173 на вулиці Поштовій у Запоріжжі зроблять перерахунок за теплопостачання у листопаді 2021 року. Про це Суспільному сьогодні сказала директорка зі збуту концерну «Міські теплові мережі» Анна Юдіна. За її словами, лічильник теплової енергії, встановлений на будинку, неправильно відображав обсяг спожитого тепла. Зараз прилад полагодили.

Інші випуски
Більше відео