В Запоріжжі члени збірної України з тхеквандо дали прес-конференцію

13:22, 13 сер. 2019
 
В Запоріжжі члени збірної України з тхеквандо дали прес-конференцію

Юні запорізькі спортсмени Максим МаненкОв та Діана Круш, члени збірної України з тхеквондо, розповіли журналістам, як виступили на чемпіонаті світу у Ташкенті.

З 7-го по 10 серпня в столиці Узбекістану відбувся міжконтинетальний турнір із тхеквондо серед кадетів, де Максим МаненкОв посів перше місце і став чемпіоном світу у віковій категорії до 33-х кілограмів.

13-тирічний спортсмен Максим Маненков на чемпіонаті світу у Ташкенті провів 5 двобоїв. Успішно здолав суперників із Туреччини, Болгарії й Тайваня - набрав у два рази більше очків.У півфіналі змагався з узбецьким тхеквондистом із вагою 41 кілограм. Максим, вага якого на 9 кілограмів менше, без труднощів здолав і його. У фіналі зустрівся з корейським спортсменом і достроково переміг із рахунком  48:27. За словами теренера Андрія Яковлєва, у фіналі планували зустрітися саме узбецький та корейський спортсмени, тож для присутніх вдалий виступ запорізького бійця був певною несподіванкою.

- "І жеребкування, й все решта склались для нас дуже вдало. І Максим не підкачав, виповнив все на 200 %, нікому не залишив шансу, і став першим. Секрет успіху? Почнемо з того, що Максим дуже старанно тренується, його не треба примушувати, він все робить із душею, і поки він так буде поводитись на тренуваннях, на чемпіонатах, також, все буде гаразд. Фінал у нас був – легким і дуже видовищним, оскільки кореєць бився до кінця, але з таким суперником легше працювати, оскільки він відкритий, викладався на повну, і ми розуміли, як нам діяти. Тож, спасибі корейцям" - розповідає тренер із тхеквондо  Андрій Яковлєв.

Віце-чемпіонка Європи 2016-17 років Діана Круш, у ваговій категорії до 41 кілограма, на цьому чемпіонаті мала певні проблеми зі здоров’ям. Через це не впоралась із психологічним напруженням. У результаті програла суперниці з Австралії. На турнірі посіла п’яте місце.

- "Я виходила на бій і розуміла, що не витягну. Сама себе переконала, що програю, і програла" - каже віце-чемпіонка Європи 2016-17 років Діана Круш.

- "Діана зайшла у спортзал – губи білі. Я зрозумів, що вона не зможе боротися. Вона ніби увійшла в ступор. Рятували таблетками. Довелось пропустити перше коло. Нам дозволили відновитися. Другий бій із філіпінкою Діана виграла. І ми сподівалися, що й австралійку здолає, але.... " - говорить тренер із тхеквондо  Андрій Яковлєв.

Дві золоті медалі української збірної дали їй можливість отримати третє загальнокомандне місце у турнірі. Друге золото здобув тхеквондист із Миколаєва. А Максим Маненков та Діана Круш, після двотижневого відпочинку, почнуть готуватися до чемпіонату Європи, що відбудеться у жовтні цього року.