Результати вчорашнього дослідження атмосферного повітря у Хортицькому районі Запоріжжя отримали фахівці Запорізького лабораторного Центру

19:03, 13 сер. 2019
 
Результати вчорашнього дослідження атмосферного повітря у Хортицькому районі Запоріжжя отримали фахівці Запорізького лабораторного Центру

Перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин в атмосферному повітрі – не виявлено. Однак всі показники максимально наближені до межі. Крім того, у повітрі виявлений фенол, що не притаманно для цієї місцевості. Такі результати вчорашнього дослідження атмосферного повітря у Хортицькому районі Запоріжжя отримали фахівці Запорізького лабораторного Центру. Заміри робили на Хортицькому шосе та вулиці Новгородській. Причиною проведення досліджень стали скарги та звернення запоріжців.

- "Ось ми визначили концентрацію пилу – вона нижче гранично допустимої. Однак у ній присутні аміак, азото-діоксид та фенол. Фенол притаманний центральним районам міста, а для Хортицького району – не притаманний зовсім. Це говорить про те, що щось там вночі було. І по вулиці Новгородській показники аміаку,  азото-діоксиду і фенолу, також, у межах припустимого. Але всі вони – на межі.  В Європі, до речі, застосовується безпороговий підхід. Якщо шкідлива речовина присутня у повітрі, вона шкідлива для здоров’я. У нас зовсім інший спосіб оцінювання ситуації" - повідомляє фахівець лабораторного центру запоріжжя міністерства охорони здоров’я Євген Тулушев.

Отримана фахівціями інформація про стан повітря на Бабурці опублікована на сайті лабораторного Центру, державної екологічної інспекції та департаменту екології  Запорізької облдержадміністрації. З 1 серпня мала запрацювати нова мобільна еколабораторія, котра забезпечила б постійний екомоніторинг в області, проте через бюрократичні перепони досі не введена до експлуатації - повідомив журналістам Суспільного Євген Тулушев.