Святкову програму до дня міста Запоріжжя та Покровського ярмарку презентували сьогодні

18:29, 9 жов. 2019
 
Святкову програму до дня міста Запоріжжя та Покровського ярмарку  презентували сьогодні

     Святкову програму до дня міста Запоріжжя та Покровського ярмарку  презентували сьогодні в Департаменті культури і туризму запорізької міської ради. Протягом двох днів – 12 й 13 жовтня - на кількох майданчиках влаштують різноманітні культурно-мистецькі та спортивні заходи. На каскаді фонтанів «Райдуга» відбудеться одразу кілька фестивалів - Степу, Консервації, Меду та «Країна Мрій», а також ярмарок майстрів народних промислів. Працюватимуть дитяча зона «Книголісся», виставка квітів, численні зони відпочинку та розваг. На трьох сценах виступатимуть запорізькі музиканти та запрошені українські зірки.    

    "Саме Райдуга – це буде звичний для нас вже «Пикник на Радуге» і також декілька вистав, теріторії, локації. І дуже цікава на мій погляд теріторія – це буде «Козацький ярмарок» на теріторії Вознесенівського парку. Це теріторія буде саме майстрів, культурних діячів і насичений він буде атмосферою козацтва, мистецства українського,  і  будуть майстри зі всієї України" - наголосив заступник міського голови Анатолій Пустоваров. 

   "Перший день ми вирішили зробити з рок-гуртів та живою музикою. Рейн-піпл» - це такий цікавий колектив з особливими дітьми. Після цього буде гурт «Декаданс», він завжди бере участь у міських заходах, працює вже 20 років, і добре знайомий запоріжцям, я впевнений, що запоріжці будуть підспівувати їм" - розповів директор департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Сергій Білов. 

     "Щодо туристичного направлення, так ми вже зрозуміли з вами, що наші фестивалі стають вже візитівкою нашого міста і дуже багато хто до нас приїджає на наші такі великі заходи. День міста це не виключення, тому що цього року ми  намагалися зробити його ще масштабнішим, і хочу сказати, що тільки туристів, людей із України, які долучилися до організації, приїдуть близько тисячі людей. Тому вже можно вважати, що буде багато людей зі всієї України" - розповіла заступниця директора департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова.