52 призовники строкової служби відправили сьогодні до лав Збройних Сил України

17:19, 10 жов. 2019
 
52 призовники строкової служби відправили сьогодні до лав Збройних Сил України

   52 призовники строкової служби відправили сьогодні до лав Збройних Сил України з обласного збірного пункту Запорізького обласного військового комісаріату. Це вже третя відправка новобранців за цей сезон. 25-річний Андрій Шилов приїхав з Бердянська. Після навчання працював на заводі та в ломбарді. Строкову службу проходитиме у Полтаві - навчатиметься на зв’язківця. 

    "Коли я був молодший, то як і всі не хотів служити в армію. Але згодом вирішив, що кожен чоловік повинен пройти через це. Тож вирів сам. Настрій бойовий, я готовий. Перш за все хочу навчитися дисципліні. Кожен чоловік має стати більш дисциплінованим в армії. Ми всі маємо бути дисциплінованими, стриманими, мужніми. Я хочу це все отримати і повернутися додому перш за все справжнім чоловіком" - каже призовник Андрій Шилов

   Призовників привітали ветерани, військовослужбовці-контрактники та представники місцевої влади. Солістки народного колективу виконали патріотичні пісні, а актори з театру юного глядача продемонстрували власну постановку про козаків. Волонтери сплели кожному жовто-блакитний браслет. Загалом цього тижня до Збройних Сил України відправлять 190 юнаків від 20-ти до 27-ми років. В Запорізькій області цієї осені призвали 640 новобранців.

    "Відправляються вони по різним частинам збройних сил України, а також в інші військові формування, такі як національна гвардія, державна прикордонна служба, спеціальна служба транспорту. Здебільшого з них попадуть в навчальні центри збройних сил України та інших формувань. На даний час ця команда, основна її маса, йде здебільшого у навчальний центр «Десна», 169-й навчальний центр збройних сил Чернігівської області" - розповів полковник, військовий комісар Запорізького обласного військового комісаріату Владислав Хобот. 

   Молоді люди проходитимуть строкову військову службу впродовж півтора років.