Тролейбусний маршрут на острів Хортиця з’явиться в цьому році

18:29, 22 лют. 2019
 
 Тролейбусний маршрут на острів Хортиця з’явиться в цьому році

    Відновити тролейбусний маршрут на острів Хортиця обіцяють у цьому році. Для нього закуплять 5 тролейбусів.  Про це розказав заступник начальника міського управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Олександр Кухарев.  Рух громадського транспорту, у тому числі і тролейбусів, цим шляхом припинили у 2002 році, коли на ремонт закривали Арковий міст. Про їхнє існування нагадують Електродроти, які й досі висять над дорогою, та зупинкові комплекси. За словами завідуючого науковою бібліотекою та архівом Національного заповідника «Хортиця» Вячеслава Зайцева, проект щодо розроблення транспортного маршруту з міста на острів Хортиця подавався неодноразово. Зокрема, остання пропозиція, котру розглядали у 2018-му, від залізничного вокзалу, аби було зручно туристам.

У міській раді нині обіцяють до кінця 2019 запустити на Хортиці новий маршрут громадського транспорту, тролейбусний.

 

 

      "П’ятьма тролейбусами ми забезпечимо острів Хортиця. Це вже в планах у нас було три роки. Ми зараз забезпечимо місто новим маршрутом, який буде їздити на острів Хортицю. І в літню пору теж він буде їздити, коли Хортицю масово відвідують туристи. Він буде йти від вулиці Сталеварів до острова Хортиця через Правий берег" - зазначив ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА УПРАВЛІННЯ З ПИТАНЬ ТРАНСПОРТНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА ЗВ’ЯЗКУ ЗАПОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ОЛЕКСАНДР КУХАРЕВ. 


   В’ячеслав Зайцев каже, Національний заповідник буде звертатися до міського управління транспортного забезпечення із проханням продовжити туристичний маршрут.