Батьки проти звільнення Олени Лебедєвої. результати сесії обласної ради

18:11, 14 бер. 2019
 
Батьки проти звільнення Олени Лебедєвої. результати сесії обласної ради

Півтори години на позачерговій сесії Запорізької обласної ради розглядали питання щодо звільнення головного лікаря дитячого будинку «Сонечко» Олени Лебедєвої. Директорка департаменту охорони здоров’я Вікторія Клименко заявила, що за час роботи головного лікаря були виявлені численні порушення. Сама ж Олена Лебедєва це заперечує. Із плакатами « не звільняйте Олену Лебедєву» до сесійної зали прийшли восьмеро батьків дітей з інвалідністю. 

"Моєму синові зараз 6 років  у нього  церебральний параліч  та він незрячий. Дитина саме не може пересуватися та себе обслуговувати. Він не говорить. Але  він виконує те, що йому кажуть. Він сприймає світ як вміє. Саме  у будинку дитини «сонечко» ми зустріли той колектив де нам допомогли. Пані Олена  - професіонал. Ми самі змінюємось, вони змінюють наших дітей. А вперш за все вона змінила наше відношення до ситуації. Зникли внутрішні бар’єри" - говорить мати дитини з інвалідністю Юлія Солодовнік.

"У мене дитина в неї дитячий церебральний параліч. Її два роки. Вона дуже любить ходити до будинку «сонечко».  Буквально за місяць її там навчили їсти самостійно, відлучили від соски,  вона стала більше посміхатися. Ми сьогодні майже дві години простояли під трибунами аби нас почули" - розповідає мати дитини з інвалідністю Ірина Грицаєнко.

Голова обласної ради Григорій Самардак та ряд депутатів виступили з ініціативою звільнити Олену Лебедєву, у якої 1 квітня завершується контракт і оголосити конкурс на посаду. Натомість представники фракцій «Укроп» Ярослав Гришин та «Батьківщина» Олександр Старух зазначили, що питання до порядку денного було внесено незаконно, оскількина позачерговій сесії можуть розглядатися тільки питання соціально-економічного характеру, а не кадрові.

"У людини є волевиявлення працювати далі.  Про це колектив висловив своє волевиявлення . на якій підставі ви її звільняєте якщо зараз ми не проголосуємо на звільнення Лебедєвої то вона буде виконувати обов’язки ще 3 роки. За 6 років  її роботи жодної претензії не має. Її двічі нагороджували Климаенко, Самордак і Бриль. Це найкращий дитячий заклад в Україні" - говорить депутат обласної ради Ярослав Гришин. 

Директорка департаменту охорони здоров’я Вікторія Клименко зазначила для звільнення головного лікаря дитячого будинку «сонечко» дві підстави : завершення контракту та численні порушення. Рішення про звільнення головного лікаря дитячого  будинку «Сонечко» Олени Лебедєвої не ухвалили – не вистачило голосів.За проголосували 39 депутатів, а кадрові рішення ухвалюються більшістю від загального складу обласної ради, тобто треба було не менше, ніж 43 голоси. Олена Лебедєва залишається керівником закладу строком на три роки.