Мітинг у Токмацькому районі

19:15, 14 бер. 2019
 
Мітинг у Токмацькому районі

Понад півсотні мешканців кількох сіл Токмацького району мітингували біля Фельдшерсько-акушерського пункту. Виступають проти того, що один медичний працівник повинен обслуговувати два пункти та працюватиме два дні на тиждень, – такий графік пропонують нині. 

Це фельдшерсько-акушерський пункт у селі Зелений Гай Токмацького району. Він в одному приміщенні з поштою. Тут три невеликих кімнати, оглядова, маніпуляційна та дезінфекційна. Медичну допомогу отримують понад дві сотні місцевих та ще стільки ж мешканців двох сусідніх сіл.

Дорога у незадовільному стані. Громадського транспорту у цих селах не має. Люди з сусідніх сіл не мають змоги дістатися до Зеленого Гаю, а це від 4-ох до 11-ти кілометрів, а їздити ще далі не згодні. Із сусідніхсіл Переможного та Чорноземного звертаються не до Таврії, а до Зеленого Гаю.

Світлана Барановська працює лікарем понад 20-ять років. Торік вона залишилася без асистента. А 31-го січня 2019-го підписала згоду на скороченння у зв*язку з реформуванням медицини на місцях. Сімейний лікар знаходиться в Новогорівській амбулаторії. З ним і заключали декларації. Туди треба їхати 11-ять кілометрів.

Жителі сіл звернулися до органів місцевого самоврядування, там відповіли, що в бюджеті не має грошей на утримання медичного пункту.

Наступного тижня двоє представників від людей поїдуть до голови Токмацької райдержадміністрації, аби наново зробити прорахунки і знайти шляхи вирішення проблеми.