Станом на 10 годину ранку на виборчих дільницях були зафіксовані перші правопорушення.

12:53, 21 кві. 2019
 
Станом на 10 годину ранку на виборчих дільницях були зафіксовані перші правопорушення.

   Сьогодні, станом на 10 годину ранку на виборчих дільницях були зафіксовані перші правопорушення. Невиконання виборчими комісіями вимог Закону України про вибори Президента були зафіксовані й напередодні. Про це розповіла координаторка громадського спостереження за виборами Громадянської мережі Опора у Запорізькій області Ганна Дворна:   

       "Зокрема це стосується 82 округу в селі Рівнопілля. Виборець проголосував на підставі військового квитка. Він зміг проголосувати таким чином. Наразі ми з’ясовуємо всі обставини Хоча це містить ознаки правопорушення. Тому що за Законом виборець має право проголосувати лише за паспортом. Також в 82 окрузі в селі Воскресенка на дільниці 230445 виборець заховав бюлетень в скриньці яка знаходилася безпосередньо в кабінці".

   "Наші спостерігачі зафіксували те що, саме на дільниці відсутні ті документи, які потрібні саме для інформування виборців про діяльність виборчої комісії. Було складено акти, викликана поліція для складання адмінпротоколу щодо вчинення адміністративного правопорушення" - зазначив омбудсмен громадянської мережі «Опора» Максим Бабак