Громадські слухання щодо екологічних проблем Запоріжжя та моніторингу стану довкілля відбулися у Запоріжжі

17:44, 26 кві. 2019
 
Громадські слухання щодо екологічних проблем Запоріжжя та моніторингу стану довкілля відбулися у  Запоріжжі

    Громадські слухання щодо екологічних проблем та моніторингу стану довкілля відбулися у  Запоріжжі. 73 містяни прийшли, аби поставити запитання міській владі та скласти спільний план подальших дій.Представники громадських організацій склали план питань до Запорізької міської ради стосовно екологічного стану Запоріжжя.

    "Цілодобовий доступ до інформації про забруднення у місті Запоріжжя. Тобто на сьогоднішній день нажаль ми не маємо даних тут і зараз чим ми дихаємо і в якій кількості ці викиди". І розробка на місцевому рівні програми моніторингу, яка б включала в себе всі, обробку всіх данних…і організована саме на міському рівні" - розповіла Представник громадської організації «Дзиґа» Олеся Крамаренко.

  Наразі рівень забруднення у місті в цілому в робочі дні контролює обласний центр гідрометеорології.  У Запоріжжі розташовано 5 стаціонарних постів. За показниками обласного центру гідрометеорології у 2018 році були допущені порушення певних допустимих норм.

    "Спостереження, які проводять кожного дня, крім святкових та вихідних днів. Робимо їх 4 рази на добу. На базі стаціонарних постів проводяться розрахунки метеорологічних  умов забруднення і формування рівню забруднення фенолом, пилом і окисом азоту. Інформація передається на сайт  Запорізької міської ради у розділі дослідження атмосферного повітря. По фенолу у два рази більше по фальмадегіду в один та три рази. Це було за результатами минулого року"  - начальниця запорізького обласного центру гідрометеорології Інна Черник.

 

   Запит на сайті Запорізької міської ради стосовно інформації щодо даних дослідження атмосферного повітря не дав результатів. На сайті Запорізької обласної державної адміністрації розділ дослідження атмосферного повітря  є, однак сторінка видає помилку. Учасники громадських слухань ухвалили проект резолюції спільного плану подальших дій.